Danko Branković (©MN Press)
Danko Branković (©MN Press)

Iz Mege u Bajern: Danko Branković kod Pabla Lasa

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.06.23. | 15:12

Posle sezone u ekipi Marka Baraća, mladi hrvatski centar će dobiti priliku da se dokaže u Minhenu

Kako je Bajern Minhen zvanično i potvrdio, Danko Branković se vratio sa pozajmice u Megi i konkurisaće za mesto u ekipi Pabla Lasa.

Hrvatski košarkaš je pružao odlične partije pod vođstvom Marka Baraća, te je provodio po 25 minuta na terenu u proseku i beležio 12,6 poena, sedam skokova i 1,9 (prosečan indeks 16,2), blokadu po meču u ABA ligi.

Izabrane vesti

"Nakon solidnog napretka u zahtevnoj ABA ligi, poželeli smo toplu dobrodošlicu Danku u naš tim. Značajno je napredovao po pitanju fizikalija i tehnike i daće dodatnu dimenziju našoj unutrašnjoj liniji", rekao je sportski direktor Bavaraca, Danijele Bajesi.

Branković je karijeru počeo u Ciboni, osvojio titulu i kup u Hrvatskoj pre nego što je prešao u Bajern minulog leta, da bi ga Nemci odmah prosledili u Megu na kaljenje.

Uz njega se sa pozajmice u Minhen vratio i Nelson Vajdman. U pitanju je 24-godišnji bek koji je ponikao u omladinskim kategorijama Bajerna, a kalio se u Bambergu, Getingenu i Kemnicu (prethodne dve sezone). Protekle sezone beležio je 8,2 poena i 2,4 asistencije u Bundesligi.

Nedavno je potvrđen i jedna odlazak iz kluba, pošto je slovenački plejmejker Žan Mark Šiško prešao u Breogan.


tagovi

KK Bajern MinhenDanko BrankovićŽan Mark ŠiškoKK Mega

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara