"Dejan Bodiroga i Dušan Ivković"
"Dejan Bodiroga i Dušan Ivković"

Ivković u sredu diktira novi spisak, povrede prepolovile reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.13. | 10:15

Još nije poznato koji će igrači otpasti, a koji će stići kao zamene u "minut do 12"

Dejan Bodiroga i Dušan IvkovićSpisak kandidata koji bi mogli da se nađu na Evrobasketu u Sloveniji (od 4. do 22. septembra) verovatno će doživeti određene izmene. Ovu vest potvrdio je i sam selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković, u razgovoru za “Sportski žurnal“.
“Znam šta vas zanima, ali u ovom trenutku ne mogu ništa da vam kažem. Očekuje me serija sastanaka pre nego što donesemo odluku, koja će biti saopštena u sredu ili četvrtak“, rekao je Ivković.

Sastav potencijalnih reprezentativaca Srbije biće određen na osnovu lekarskog izveštaja komisije Košarkaškog saveza Srbije, koji čine doktor Dragan Radovanović, selektor Ivković, potpredsednik KSS Dejan Bodiroga i Dragan Tarlać, direktor muških nacionalnih selekcija.

Izabrane vesti

Novi spisak će biti sastavljen prvenstveno zbog problema sa povredama koje ima nekolicina reprezentativaca, a sa prvobitnog spiska već su izostali Marko Kešelj, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Boban Marjanović i Ivan Paunić.

Podsetimo, tokom prethodnih nekoliko nedelja bilo je pomena o mogućim otkazima pojedinaca upravo zbog povreda. Među njima su imena poput Novice Veličkovića, Duška Savanovića, Zorana Ercega i Vladimira Micova.

Možda bi upravo neko od već pomenutih igrača mogao da dobije novu šansu kod Ivkovića (pre svih Boban Marjanović), a svoje mesto na spisku bi mogao da nađe i Dragan Milosavljević, koji je kvalitetnim partijama u dresu Partizana definitivno zaslužio poziv. I dalje postoji šansa da se među Orlovima nađe i Boris Savović, koji je nedavno otpisan sa spiska selektora BiH, Aleksandra Petrovića.

Pripreme reprezentacije Srbije počinju 8. jula prozivkom u hotelu Zira, a potom će uslediti niz testiranja u narednih sedam dana. Nakon toga Orlovi odlaze na bazične pripreme u Kranjsku Goru od 15. do 28. jula, a zatim i trodnevni nastavak u Rogaškoj Slatini.

Do početka Evrobasketa Srbija će odigrati i niz turnira, na kojem će se znati tačno stanje naše najbolje muške selekcije. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dušan IvkovićEvrobasket 2013pripremefudbalska reprezentacija Srbijespisak igračaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara