""
""

Ivković sprema čistku u Efesu: Odlaze Bjelica i Lazme, dolaze Hajns, Dajbler, najbolji strelac Gran Kanarije...

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.15. | 16:43

Sprema se burno leto u Istanbulu...

Košarkaši Anadolu Efesa dobro „guraju“ u domaćem prvenstvu i samo ih jedna pobeda deli od velikog finala sa pobednikom meča Fenerbahče - Pinar Karšijaka, ali to ne zadovoljava apetite trenera kakav je Dušan Ivković. Prerani izlazak iz borbe za evroligašku titulu (u četvrtfinalnoj seriji protiv Reala prim. aut.) naterala je srpskog stratega da već sada kuje planove za narednu sezonu, pa tako turski mediji uveliko pišu o brojnim pojačanjima, ali i odlascima iz Istanbula. 

Izabrane vesti

I nije samo prva zvezda Lokomotive, Derik Braun, taj koji bi mogao da pojača redove Efesa. Krilni centar kluba iz Kubanja viđen je kao zamena za Milka Bjelicu, sa kojim Efes neće produžiti saradnju, dok će klub najverovatnije napustiti i Stefon Lazme. Umesto bivšeg krilnog centra Partizana i Panatinaikosa trebalo bi da stigne Kajl Hajns iz CSKA, ali se za jednog od najnižih centara Evrope interesuje i Olimpijakos, za koji je već nastupao od 2011. do 2013. i gde je osvojio dve uzastopne titule u Evroligi. Međutim, prednost bi mogao da dobije Efes upravo zbog "faktora Dude Ivkovića", koji je Hajnsa i doveo u Olimpijakos pre četiri godine iz Bamberga. 

Ivković je, prema saznanjima dobro upućenog košarkaškog novinara Ismaila Senjola, zatražio i strelca koji bi pravio razliku na terenu, a na užem spisku kandidata su Kajl Kuric iz Gran Kanarije i Džon Dajbler iz Pinar Karšijake. 

Kuric je najbolji strelac tima sa Kanarskih ostrva sa 12,5 ubačenih poena po utakmici, a odlikuje ga solidan šut za tri poena (73/188 u ENDESA ligi), dok je Dajbler drugi najbolji strelac Karšijake (13,2 koša po meču u šampionatu Turske), ali i šut sa distance (83/197 u prvenstvu Turske). Ujedno i prvi pik Dude Ivkovića

Nije isključeno da tokom leta bude još odlazaka, samim tim i dolazaka, ali ovo su za sada imena koja se najviše povezuju sa Efesom.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Stefon LazmeMilko BjelicaKajl KuricDžon DajblerDerik BraunAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara