""
""

Ivković ponovo ljut na organizatore: Bruka je to što nam rade!

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.13. | 00:00

''Boli me to što smo rivalu dali šansu da dođe do pobede na ovakav način. Izvinjavam se zbog toga što naša dva najbolja igrača nisu igrala, ali Nenad Krstić je odigrao 34 minuta protiv Letonije, Stefan Marković 33 minuta i zbog toga su morali da odmore“, rekao je iskusni stručnjak

Košarkaši Srbije nisu uspeli da prekinu negativan niz u mečevima sa Crnom Gorom, ali su pojedinci, koji su izneli najveći teret u prve četiri utakmice, imali priliku da odmore. Tu, pre svih mislimo na Nenada Krstića i Stefana Markovića, dok je Nemanja Nedović odigrao nešto laganiji meč u odnosu na prethodne. Selektor Dušan Ivković izvinio se svim navijačima Srbije zbog toga što u igri nisu bili Krstić i Marković.
“Crna Gora je apsolutno zaslužila ovaj trijumf. Kontrolisali smo igru tokom tri četvrtine, a onda je usledio period igre koji smo odigrali dekoncentrisano. Bilo je momenata kada smo padali u igri i smatram da moramo biti mnogo bolji u tranziciji. Nismo imali organizovane napade i dozvolili smo protivniku da postigne lake poene. Boli me to što smo rivalu dali šansu da dođe do pobede na ovakav način. Izvinjavam se zbog toga što naša dva najbolja igrača nisu igrala, ali Nenad Krstić je odigrao 34 minuta protiv Letonije, Stefan Marković 33 minuta i zbog toga su morali da odmore“, rekao je Ivković.

Iskusni stručnjak je izdvojio vreme kako bi prokomentarisao protivnike u drugoj fazi takmičenja.
“I Belgija i Ukrajina su prijatna iznenađenja, ali i mi smo. Ovaj naš tim je stvaran u dva meseca i odigrao je savremenu košarku. Ostvarili smo rezultat koji je povoljan za nas. I dalje ćemo pripremati utakmicu po utakmicu“.

Izabrane vesti

Ivković je oštro iskritikovao organizatora prvenstva zbog vrlo lošeg rasporeda termina u Ježicama i Stožicama. Zbog toga, ekipa će u utorak trenirati u Jesenicama, a onda će kasnije u toku dana doći u Ljubljanu.
“Nelogično je i ne fer jer oni koji igraju kasnije treniraju u Stožicama, a oni koji prvi igraju u Ljubljani dobili su termine da treniraju u Ježicama. To je bruka organizatora. Ostavljaju nam malo prostora i vremena da se organizujemo“, zaključio je Ivković.

Selektor Crne Gore Luka Pavićević čestitao je Srbiji prolaz u drugi krug i poželeo joj da bude još bolja u nastavku takmičenja.
“Čestitam prvo svojim igračima što su dobro odigrali i pobedili u ovoj teškoj utakmici. Prošlo je samo 24 časa posle teškog poraza i smogli su snage da dobiju Srbiju. Bilo je veoma teško ovim mladim ljudima da spavaju prethodnu noć, posle svega što im se izdešavalo na prvenstvu. Ali uspeli su da se pripreme. Čestitam i treneru Ivkoviću i celom timu Srbije. Želim im da budu uspešni i u narednom periodu. Veoma mi je drago što moj tim, posle dosta pritisaka, napušta EP sa dve pobede i tri poraza“, rekao Pavićević.

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Crna GoraDušan IvkovićEurobasket 2013eurobasket2013Evropakošarkaška reprezentacija SrbijeLuka PavićevićSlovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara