""
""

Ivković: Nije dobro, ali još uvek možemo da se izvučemo

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.13. | 20:39

"Dopustili smo rivalu da stekne samopouzdanje posle debakla koji je doživeo. U takvom ritmu je bilo teško igrati. Uz to mi smo počeli da gubimo veru u naš kvalitet. Uprkos našim ofanzvinim skokovima, nismo uspeli da iz tih pozicija postignemo poene", rekao je iskusni stručnjak

Posle vrlo loše partije u meču sa Belgijom, košarkaši Srbije doživeli su poraz od vrlo raspoložene Ukrajine. Poraz je stigao u najgorem mogućem trenutku, jer nam on sada dodatno komplikuje situaciju u grupi. Ipak, selektor Dušan Ivković smatra da naši momci mogu da se izvuku iz kompletne situacije u poslednjem meču.
“Igramo drugu utakmicu loše protiv timova koji nemaju vrhunski renome. Imali smo previše igrača bez učinka, to ne sme da se desi na prvenstvu. Želja je postojala, ali je izostala reakcija. Mi možemo da se dignemo iz ovoga jedino treningom, zajedništvom i požrtvovanjem. Moramo da damo igračima podršku, ali ono što brine jeste da tim koji je svega dva meseca zajedno potcenjuje nekoga“, rekao je Ivković.

Veliki problem na meču predstavljala je vrlo loša realizacija slobodnih bacanja (12/24), ali i šuta za dva poena (15/35).
“Mislim da je Ukrajina bila bolja od nas i čestitam mom prijatelju Majku Fratelu. Dopustili smo rivalu da stekne samopouzdanje posle debakla koji je doživeo. U takvom ritmu je bilo teško igrati. Uz to mi smo počeli da gubimo veru u naš kvalitet. Uprkos našim ofanzvinim skokovima, nismo uspeli da iz tih pozicija postignemo poene. Neverovatno je da smo promašili 12 slobodnih bacanja. Mi definitivno nismo bili dobro spremljeni za ovu utakmicu. Sada moramo da se koncentrišemo na utakmicu sa Francuskom“.

Izabrane vesti

Ivković smatra da i naš tim ne može više da se izvlači na kartu neiskustva, ali da će njegovi momci imati velikih problema da se spreme za duel sa Francuskom.
“Nije ovo bio samo naš loš dan. Bitno je da naučimo igrače kako individualno da se pripreme za utakmicu. Potrebno im je još iskustva, još utakmica. To treba da bude jedna velika pouka. Ja sam još uvek optimista veliki što se tiče rada sa njima“, zaključio je iskusni stručnjak.

Selektor Ukrajine, Majk Fratelo čestitao je svojim pulenima na prikazanoj igri posle debakla u meču sa Letonijom.
“Dušan je moj prijatelj već 100 godina. Imam izuzetno poštovanje prema njemu. Igrati protiv Srbije je uvek sjajno zbog njihove istorije. Znali smo da ako želimo da pobedimo da moramo da odigramo svoju najbolju utakmicu. Imali smo i sreće u nekim situacijama“, podvukao je Fratelo.

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Dušan IvkovićEurobasket 2013eurobasket2013košarkaška reprezentacija SrbijeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara