Nada Zadrana još živi, Fundić sa 27 poena vodio domaće do pobede nad FMP-om

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.02.20. | 21:47

Hrvatski klub sada ima isto pobeda koliko i Mega uz slabiju koš-razliku

Pala je u dvorani „Krešimir Ćosić“ ove sezone Crvena zvezda, te Budućnost i Cedevita Olimpija, a ovom spisku se od večeras pridružio FMP iz Železnika! Zadrani su bacili pik na ekipe iz gornjeg doma, pa su večeras pred svojim navijačima napravili korak unapred ka opstanku, mada će do kraja morati da konstantno gledaju ka ostalima – 81:76.

Bila je to utakmica prepuna amplituda na obe strane u igri. Uspeo je FMP u jednom momentu treće deonice da dođe do čak 13 prednosti, ali je isto tako uspeo da prepusti tu prednost domaćem sastavu pred početak poslednjih deset minuta. Imali su Panteri problema da u završnici meča uspostave ritam koji ih je krasio tokom čitave ove sezone.

Izabrane vesti

Može se reći da nijednu ekipu večeras nije služio šut za tri poena, a da Panteri nisu uspeli da iskoriste veliku prednost koju su imali na skoku. Ruku na srce, sve što su uspeli da izgrade u ovom segmentu igre, košarkaši FMP-a su uspeli da prospu preko izgubljenih lopti, kojih su imali daleko više od svog rivala.

Najefikasniji kod domaćih bio je Stefan Fundić sa 27 poena, pa je uz Domagoja Vukovića sa 17 poena bio najzaslužniji za pobedu Zadrana. U gostujućoj ekipi, poenterski se jedini istakao Stefan Đorđević sa 23 poena.

Početak meča doneo nam je uglavnom ujednačenu igru dve ekipe. Zadar je uglavnom bio taj koji je vodio predvođen poenima Stefana Fundića i Brajonta Alena, ali su Panteri bili odmah iza, o čemu svedoči i rezultat nakon deset minuta košarke – 17:16.

Potpuni egal bio je na snazi negde do polovine druge četvrtine, kada je tim Vlade Jovanovića konačno preuzeo palicu i krenuo nešto snažnije napred. Trojkama Ilije Đokovića gosti su se odlepili na plus pet, da bi do kraja poluvremena Stefan Đorđević i Stefan Pot održali razliku na tom nivou – 35:41.

I treću deonicu su daleko bolje otvorili gosti iz beogradskog predgrađa. Serijom 7:0, FMP se odlepio na plus 13 nakon novih poena Stefana Đorđevića, ali je usledio odgovor Zadra, koji je uspeo da istopi razliku na jednocifrenu i donese nešto uzbudljiviji nastavak meča. Domaći su u par navrata bili na samo pet razlike. Pokušavao je Vlada Jovanović da trgne Pantere na svaki mogući način, ali su oni igrali sve lošije kako se četvrtina bližila kraju. Gotovo ništa nisu mogli da pogode gosti iz Beograda u tim trenucima, pa su Zadrani serijom 11:2 čak uspeli da izbiju ispred pred završnih deset minuta – 61:59.

Poslednja četvrtina otvorena je serijom 5:0 domaće ekipe. Zadar je par puta uspevao da ode na odličnih osam poena prednosti, ali je tim Vlade Jovanovića ipak uspeo da nas serijom poena uvede u uzbudljivu završnicu, ali ništa više od toga. Nerešen rezultat stajao je na semaforu na tri i po minuta do kraja i poena Duopa Rita (73:73), ali je usledilo 180 sekundi bez poena gostujuće ekipe, što je Zadar oberučke prihvatio i na kraju slavio zasluženu pobedu, koja ih ostavlja u životu pred poslednja dva kola.

ABA LIGA – 20. KOLO

Subota
Krka - Partizan 61:76
/Đapa 16 - Birčević 17/

Zadar - FMP Železnik 81:76
/Fundić 27 - Đorđević 23/

Nedelja
12.00: (1,25) Mega Bemaks (17,0) Igokea (4,40)
18.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Cedevita Olimpija (3,90)
20.00: (1,60) Primorska (14,5) Cibona (2,55)

Ponedeljak
18.00: (1,35) Budućnost (16,0) Mornar Bar (3,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga (KK Zadar / Zvonko Kučelin)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara