Italijanski derbi u Partizanovoj grupi

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.01.20. | 08:35

Trento bi mogao da pobedom olakša put crno-belima ka prvom mestu u grupi (20.00)

Igra večeras Partizan u Turskoj, ali će dosta pažnje usmeriti na praćenje duela u Italiji gde će koplja ukrstiti Trento i Virtus. Domaćin se nalazi u situaciji da jednostavno mora da ide na pobedu ukoliko želi da zadrži ikakve šanse za prolazak dalje, ali je nakon debakla od crno-belih jasno da će to izuzetno teško ići, posebno protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa (TV Sport Klub 3, 20.00).

Prvi put se dva tima susreću na evropskoj sceni, mada će im ovo biti drugi od tri susreta koji će odigrati u svega četiri nedelje na oba fronta. Pre svega dvadesetak dana, Virtus je trijumfovao na istom ovom mestu rezultatom 77:83, uz fantastičnu partiju Miloša Teodosića, koji je ubacio 30 poena, kao i Džulijana Gembla koji je dodao 19 poena i devet skokova.

Izabrane vesti

Večeras će dosta toga zavisiti od raspoloženja Alesandra Đentilea, koji je zasad sasvim fino radio posao u napadu Trenta. Italijan je u proseku upisivao 14,5 poena po utakmici, ali je protiv Partizana bio ograničen na samo četiri, što može da posluži kao recept za Aleksandra Đorđevića u nastojanju da ga večeras zaustavi. Ne ide mu sa distance ove takmičarske godine, pogodio je svega dva puta, tako da će crno-beli iz Bolonje sigurno pokušati da ga isteraju „van“ reketa.

Naravno, pobeda će biti mnogo dalje ukoliko motore večeras upale Miloš Teodosić i Stefan Marković. Iako Virtus statistički nije lider po broju postignutih poena u Evrokupu, teško je pronaći klub koji može da postigne toliko poena u kratkom vremenskom razmaku, što ih čini posebno opasnim.

PARTIZAN JEDAN OD GLAVNIH FAVORITA ZA OSVAJANJE EVROKUPA - 6,00!

Pored duela u Italiji, čeka nas i jedan u potpuno poravnatoj Grupi F. Promiteas će gledati da pred svojim navijačima napravi veliki korak ka četvrtfinalu, što će se desiti ukoliko dobiju aktuelnog prvaka Italije, Veneciju (18.15).

Promiteas je u prvoj rundi „ispustio“ pobedu protiv Breše u poslednjoj četvrtini, iako se sasvim dobro držao i jednim delom, činilo se, kontroliše utakmicu i ima je u džepu. Međutim, Italijani su odigrali odličnu poslednju četvrtinu i prešli u prednost, koju su sačuvali do poslednjeg zvuka sirene. Popravni je usledio u drugom kolu, kada su lako savladali Oldenburg.

Sa druge strane, Venecija je u prvom kolu poražena upravo od tog istog Oldenburga, ali je u italijanskom okršaju protiv Breše došla do pobede. Čapel i Vat su bili na standardno visokom nivou, što je samo olakšalo posao timu iz zalivskog grada.

Glavni sudija na večerašnjem meču biće arbitar iz Srbije, Milivoje Jovčić, a pomagaće mu kolega iz Litvanije, Jurgis Laurinavičijus, kao i crnogorski sudija, Igor Dragojević.

Za kraj dana ostavljen je susret između dva španska rivala, koji za domaće ima ogroman rezultatski značaj. Nakon šokantnog poraza od Tofaša u prethodnom kolu, River Andora će morati da ide na pobedu protiv Unikahe, kako bi opstala u borbi za prolazak u narednu fazu takmičenja (20.00).

Sastajala su se ova dva rivala bezbroj puta u španskoj ACB ligi, ali će im ovo, verovali ili ne, biti prvi put da to rade u nekom od evropskih takmičenja. I River Andora će gledati da ponovi uspeh iz prvog njihovog duela ove sezone u nacionalnom prvenstvu, kada je slavila protiv večerašnjeg rivala sa čak 16 razlike na domaćem terenu.

Srpsku košarkašku javnost će večeras najviše zanimati partije Dejana Todorovića i Dejana Muslija, koji ove sezone izuzetno dobro igraju za tim iz male države u Pirinejima. U poslednjih nekoliko kola uglavnom je Musli taj koji iskače u prvi plan, ali i Todorović uvek daje solidan doprinos.

GRUPA E

Utorak
18.15: (2,15) Darušafaka (14,5) Partizan (1,80)
20.00: (3,50) Trento (16,0) Virtus Bolonja (1,35)

GRUPA F

Utorak
18.15: (1,70) Promiteas (14,5) Venecija (2,30)

Sreda
20.30: (1,45) Breša (15,0) Oldenburg (3,05)

GRUPA G

Sreda
17.30: (1,35) Uniks Kazanj (16,0) Galatasaraj (3,50)
18.00: (2,10) Ritas (14,0) Monako (1,85)

GRUPA H

Utorak
20.00: (1,70) River Andora (14,5) Unikaha (2,30)

Sreda
20.45: (1,45) Huventud (15,0) Tofaš (3,05)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara