Istorija na delu: Smajli debitovao za Voriorse! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.12.19. | 08:50

Stef Kari s oduševljenjem ispratio prve minute srpskog košarkaša u najjačoj ligi sveta

Čekao se pravi momenat, debitantski nastup visio je dugo u vazduhu. Povreda ga je malo usporila, ali po povratku na parket i izvrsnih partija u Razvojnoj ligi, te najave Stiva Kera da će svom novom biseru dati šansu da se dokaže i u prvom timu, Alen Smailagić ispisao je prošle noći istoriju i postao zvanično 29. srpski košarkaš sa minutima u NBA ligi!

Smailagić je svoje prve minute, tačnije skoro pet, upisao u pobedi nad Finiksm rezultatom 105:96 i to posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini! Srpski košarkaš i jedna od najlepših priča NBA lige dobio je već na početku utakmice, a susret je završio uz četiri poena (2/2 za dva, 0/1 za tri), uz po jedan skok i blokadu.

Izabrane vesti

Dajte loptu Zmaju i ne brinite: Batler i Nan promašili pobedu, pa je Dragić rešio Indijanu (VIDEO)

Alen Smailagić je tako postao četvrti najmlađi debitant u istoriji Voriorsa! Momak iz Beograda oduševio je publiku u Čejs Centru, a ponajviše Stefa Karija koji je s oduševljenjem ispratio partiju 19-godišnjeg Srbina pred auditorijumom koji je navikao na pobede i titule.

Podsetimo, Smailagić je beležio 16,8 poena, 5,8 skokova, 1,2 asistencije i 1,3 ukradenu loptu u Razvojnoj ligi pre nego što je dobio šansu da zaigra za Voriorse! Srbija u ovom trenutku ima sada i zvanično šestoricu igrača u NBA, uz Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića i Marka Gudurića

Nadamo se da je ovo samo lep uvod jedne fantastične karijere! 

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara