Irving i Dončić (©AFP)
Irving i Dončić (©AFP)

Irving proziva, Dončić analizira, a Porzingis likuje

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 15:18

Navijači Bostona zvižducima dočekali svog bivšeg asa

Poveli su Boston Seltiksi u velikom NBA finalu i načinili prvi korak ka tituli. Prvoj još od 2008. godine. Pred seriju sa Dalasom su dobili veliko pojačanje i liku Kristapsa Porzingisa koji je zbog povrede lista propustio prethodne tri runde plej-ofa.

Povratak na parket visokog Letonca je bio spektakularan pošto je ubacio 20 poena uz šest skokova pokazavši da je težak period iza njega.

Izabrane vesti

"Nije bilo idealno što sam odsustvovao toliko dugo. Učinio sam sve što sam mogao da se psihički pripremim za ovaj trenutak. Radim ovaj posao jako dugo tako da mogu odmah da se vratim u ritam. Znam svoje pozicije odakle šutiram bilo da je u pitanju doigravanje ili ligaški deo sezone. Znam kako da igram", samouvereno je istakao Porzingis kojem je ovo bio tek 15. nastup u NBA plej-of utakmicama.

Njega je pohvalio i as protivničkog tima, Luka Dončić.

"Bio je sjajan, pogađao je šut za šutem, blokirao nas. Bio je sjajan na oba kraja parketa", kazao je Dončić pre nego što je je krenuo da analizira celokupni protivnički tim: "Najbolji su trojkaši u ligi, tako da ih je teško zaustaviti, pogotovo kada izađu sa postavom u kojoj svako može da preti sa distance. Nismo pogađali dovoljno da bismo ih pobedili, ali ne gubimo samopouzdanje. Potrebno je da odigramo maksimalno u sledećem meču."

Bio je ovo inače treći put iz četiri ovogodišnje serije da su Mevsi u zaostatku posle prvog duela. Dosada su uvek uspevali da nađu naćin da na kraju trijumfuju, a eventualan obrt i okršaja sa Seltiksima bi posebno značio Kajriju Irvingu koji se u ne toliko dobrim odnosima rastao sa ekipom iz Masačusetsa (igrao za Boston od 2017. do 2019.). Zato i ne čudi što su ga domaće pristalice dočekale zvižducima, a on nije propustio priliku da ih potkači.

"Očekivao sam da će biti malo glasnije u "Gardenu". Očekujem iste stvari i u drugoj utakmici, navijači će odraditi svoj posao, ali ja moram raditi svoj i pogađati šuteve. Navikao sam na ovakva okruženja, ranije sam imao drugačiji odnos sa Bostonom. Ipak, na kraju dana to je samo košarka", izjavio je Irving kojem je ovo bio 11. uzastopni poraz protiv Seltiksa kako ih je napustio.

Drugi meč serije na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 2.00 takođe na parketu Bostona.


tagovi

NBA ligaLuka DončićKajri IrvingKristaps PorzingisBoston SeltiksDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara