Deandre Ejton (©AFP)
Deandre Ejton (©AFP)

Indijana ponudila, Finiks izjednačio – Ejtonu 133.000.000 dolara i zaštita od trejda

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.07.22. | 04:04

Centar ipak ostaje u Arizoni

Nedugo pošto je Indijana ponudila četvorogodišnj ugovor vredan 133.000.000 dolara Deandreu Ejtonu uprava Finiks Sansa odlučila je da ništa ne prepušta slučaju već da vrati snažnog centra.

Posle Indijanine ponude franšiza iz Arizone imala je rok do subote u ponoć po istočnom vremenu, odnosno šest ujutru po srednjoevropskom vremenu, ali su ovakvom odlukom želeli Ejtonu da na njega maksimalno računaju ne samo u novoj sezoni, već i budućnosti.

Izabrane vesti

Ejton i Finiks imali su višemesečni problem oko produžetka saradnje, momak rodom sa Bahama nije želeo da pristane na manje od maksimalnog ugovora, dok je Finiks želeo da to bude manje novca. Pojavila se Indijana koja je ponudila Ejtonu pomenutih 133.000.000 dolara sa ozbiljnom namerom da oko njega gradi tim, ali bezuspešno.

Finiks nije imao nameru da uopšte pregovara oko “sign and trade“ dogovora po kojem bi Ejton potpisao za Sanse ugovor, a onda bio trejdovan. Klub sada više ne sme da trejduje Ejtona do 15. januara, a od tada do isteka punih godinu dana od ovog parafa ni da ga trejduje bez njegovog pristanka.

Prvi pik sa drafta 2018. godine želeo je promenu, čak razmišljao o tome da zaigra sa mladim Tajrisom Haliburtonom i tako nastavi renoviranje Pejsersa, ali džaba.


tagovi

Deandre EjtonFiniks SansIndijana PejsersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara