Čovek kojem ide na ruku odlaganje Olimpijskih igara – Pau Gasol!

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.03.20. | 22:48

Igraće u Tokiju?!

Mnogi se hvataju za glavu zbog odlaganja Olimpijskih igara u Tokiju za sledeću godinu. Što iz sportskih, što iz ekonomskih razloga. Ali ima i onih koji bi mogli da profitiraju zbog odlaganja. Jedan od njih je španska košarkaška legenda Pau Gasol.

Španski selektor Serđo Skariolo je večeras rekao da odlaganje Igara ide na ruku Gasolu koji sada ima veće šanse da učestvuje na najvećoj sportskoj smotri. Iako bi na prvi pogled izgledalo da odlaganje za godinu dana ne odgovara veteranu koji ima 39 godina, Skariolo tvrdi sasvim suprotno?!
Naprotiv, odlaganje Olimpijskih igara mu povećava šansu da zaigra u Tokiju“, rekao je Skariolo.

Izabrane vesti

Gasol koji u julu puni 40 godina je trenutno bez kluba posle raskida ugovora u Portlandu. Izabrao je da uzme više slobodnog vremena kako bi se u potpunosti oporavio od povrede levog stopala koja ga dugo muči. Postojala je skepsa da će se oporaviti na vreme da uđe u formu za učešće u Tokiju. Čak i da će završiti karijeru. Sada ima šansu da se oporavi i zaigra u dobroj formi sledeće sezone pred Igre u Tokiju.
„Sa još jednom sezonom, Pau bi mogao da se vrati u klupsku košarku i u mnogo boljoj formi dočeka Olimpijske igre naredne godine. Naravno, ako se one bude igrale na leto. Ako Igre ne budu na leto, košarkaški turnir će biti uništen jer neće igrati najbolji“, rekao je Skariolo.

Gasol je član reprezentacije od 2001. godine. Tokom 18 godina reprezentativne karijere, propustio je samo četiri velika takmičenja: Dva Evrobasketa (2005. i 2013.) i dva Mundobakseta (2010. i 2019.). Dva puta zbog povreda, dva puta zbog umora. Učestvovao je na sedam evropskih prvenstava (tri zlata, dva srebra i dve bronze), tri svetska prvenstva (jedno zlato) i na četiri olimpijska turnira (dva srebra i jedna bronza). Tokio je poslednja šansa da napadne jedinu medalju koja mu neodstaje u karijeri.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara