Ilajdža Brajant
Ilajdža Brajant

Ilajdža Brajant: Obradović dobro zna zašto je promenio ceo tim, velika je bila čast igrati za njega

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 10:18

"Nisam mnogo pričao sa Majkom i Tajrikom, ali oni sada igraju za dva tima koja su među najboljima u Evropi", ističe plejmejker Anadolu Efesa koji je bio deo memorijalne utakmice namenjene Draženu Petroviću

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Zagreba)

Iako je njegov saigrač iz Anadolu Efesa, Šejn Larkin bio najavljen, kofere za Zagreb je u zadnji čas spakovao Ilajdža Brajant i svojim prisustvom uveličao spektakl koji je juče priređen u čast Dražena Petrovića.

Izabrane vesti

Nije mu to predstavljalo ni najmanji problem, za njega je lično učestvovanje u jednoj ovakvoj priredbi čast sama po sebi. Koju bi voleo da iskusi još koji put.

"Počastvovan sam što sam došao ovde. Dražen je bio veoma talentovan igrač i drago mi je što sam igrao, bio je sjajan šou. Velika je čast bila igrati za Željka Obradovića, on je jedan od najboljih trenera svih vremena", istakao je Brajant u razgovoru za Mozzart Sport, Novu i B92.net.

O samom Draženu ne zna baš mnogo, ali je svestan njegovog značaja za celokupnu igru pod obručima. Kao i neizbrisiv trag koji je ostavio utisnut u vremenu.

"Iskreno, ne znam onoliko koliko bi trebalo da znam, ali sam uradio istraživanje i znam da je tragično nastradao, ali da je stigao da pokaže pun potencijal". 

Nije imao previše vremena da se zadržava u hrvatskoj prestonici. Odmah je morao da hvata let za nazad kako bi se ponovo priključio klupskim saigračima na pripremama za novu sezonu koja kuca na vrata.

"Dobro je za sada, svi rade naporno, ali smo zajedno svi u tome i uzbuđen sam. Cilj je da budemo bolji svakog novog dana. Efes uvek cilja na osvajanje trofeja i zbog toga moramo da idemo korak po korak. Mislim da, kao i u svakom sportu, uvek imate šanse da odete do kraja, ali na to utiče mnogo faktora kao što je timska hemija."

Dvojica momaka sa kojima je lani delio svlačionicu - Majk Daum i Tajrik Džons su preko leta obukli dresove beogradskih večitih.

"Nismo mnogo pričali od kako su otišli. Malo sam se čuo sa Majkom, oni sada igraju za dva tima koja su među najboljima u Evropi i želim im sve najbolje, ali ne kada igraju protiv nas."

Posebno se osvrnuo na Partizan koji je promenio kompletan roster.

"Nisam trener, ali verujem da on dobro zna šta radi. Poznajem Brendona Dejvisa i mislim da imaju veoma dobar tim i želim im sve najbolje", zaključio je sjajni američki plejmejker.


tagovi

Anadolu EfesEvroligaIlajdža BrajantDražen Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara