Naneli pogađa trojku protiv Efesa (© Star sport)
Naneli pogađa trojku protiv Efesa (© Star sport)

Igračima Efesa i dalje se priviđa trojka Nanelija, sa setom u glasu pričaju o Vasi

Vreme čitanja: 5min | čet. 29.02.24. | 10:02

Iskusni Roderig Bobua za Mozzart Sport najavio današnji (20.30) okršaj Efesa i Partizana u Areni u 27. kolu Evrolige. Očekuje se preko 20.000 navijača koji će pomoći crno-belima da najzad dođu do toliko željenog trijumfa

Više se nema gde, Partizan je priteran u ćošak i samo je pobeda opcija u četvrtak u 27. kolu Evrolige ukoliko ekipa Željka Obradvića želi da se bori za mesto u plej-inu. Teško da je neko očekivao da će se Partizan mučiti da bude među najboljih 10 u Evroligi, ali sa 12 pobeda u prvih 26. kola, crno-bela ekipa je prva ispod crte i pod apsolutnim moranjem je da savlada Anadolu Efes (20.30, Sport klub 1) koji i sam traži šansu da se uključi u borbu posle smene trenera i pomaka u formi.

Partizan ima trenutno niz od tri poraza, a uz Asvel i Makabi niko nema goru seriju neuspeha u Evroligi i sada je imperativ da se to prekine. Nebitno da li na parket Arene dolazi Real Madrid ili kao što je u ovom slučaju Anadolu Efes koji je evidentno pronašao formu dolaskom Tomislava Mijatovića na mesto glavnog trenera. Klub iz Istanbula je nadigrao Olimpiju Milano i deklasirao Makabi. Ušao je u seriju pobeda koja je doduše prekinuta u finalu kupa protiv Fenerbahčea.

Izabrane vesti

Partizan je sa druge strane sam sebi pucao u koleno. Nanizali su se porazi na svim frontovima, sve je počelo još krajem januara na meču protiv Zvezde, potom je Monako serijom u četvrtoj četvrtini slomio crno-bele, usledio je nestvaran poraz u Bolonji iako je tim Željka Obradovića imao šest poena prednosti u samom finišu, sve se produžilo na katastrofalan kiks protiv Splita, onda je so na ranu bacio Bajern u Beogradu, a sve je začinjeno još jednim bolnim porazom od Zvezde u Kupu gde su pobede protiv Hercegovca i Vojvodine pale u vodu i kao da se nisu desile.

"Dobili smo određen broj dana slobodno, oni koji nisu igrali za reprezentaciju rasteretili su se, odmorili mozak i glavu, jer je iza nas bio turbulentan period. Pogotovo sa tim porazom u finalu Kupa koji smo mnogo želeli. Bili smo malo u "daunu". Sledi nam utakmica protiv Efesa, jedna od najtalentovanijih napadačkih ekipa u Evropi. Znamo da će opet doći 20.000 ljudi da nas podrži, kao i do sada. Na nama je da povećamo agresivnost i pobedimo sve utakmice", rekao je Aleksa Avramović.

Mnogi su zbog svega ovoga apostrofirali Kevina Pantera kao glavnog krivca, ali i Aleksu Avramovića. Činjenica je da je kapiten Partizana promašio šut za pobedu protiv Bajerna, kao i da je promašio sve što je uputio ka košu Zvezde u drugom poluvremenu finala Kupa čime je zamaskiran evidentan uspon forme s obzirom da je bio najbolji pojedinac crno-belih u Monaku i Bolonji, ali kada nema pobeda, dobre partije pojedinaca se ni ne pamte, a svaka greška postaje još teža. Baš zato treba sada počekivati posebnu reakciju Pantera pred punim tribinama Arene, ne bi bilo iznenađene da prvi povuče na parketu, a da ga prvi prati upravo Avramović koji je imao evidentne oscilacije zbog povreda, ali sada je ponovo bio u dresu reprezentacije Srbije, pokazao da je forma u uspnu i doneo dve pobede Orlovima, sada je cilj da nešto slično uradi i protiv Efesa u krcatoj Areni. Pored ta dva imena, moramo da pomenemo i Džejmsa Nanelija, najkonstantnijeg igrača Partizana ove sezone i neko koga u Efesu dobro pamte.

Njegova trojka u finišu meča u Beogradu protiv, u tom momentu aktuelnog šampiona Evrope, prošle sezone je pokrenula veliki niz pobeda Partizana.

"Uhhh da, trojka... Pogodio je veliki šut. Dobro se sećam te utakmice. Bila je uzbuljiva i na kraju je stvarno ta trojka prelomila. Nadam se da će sada biti drugačije", priča za Mozzart Sport iskusni bek Rodrig Bobua.

Bobua u razgovoru sa novinarom Mozzart SportaBobua u razgovoru sa novinarom Mozzart Sporta

Iako je jasno da je Šejn Larkin i dalje prva violina Efesa, Bobua je neko ko je uticao na sve uspehe kluba iz Istanbula u kojem je još od 2018. godine.

"Borimo se, to je ono što želimo da radimo. Verujemo u sebe i naše sposobnosti. Trener se promenio, to je deo ovog posla, ali Tomislava svi znamo jer je godinama ovde pa tu nije bilo nikakvog novog navikavanja. Imali smo i nekih problema sa povredama koje smo prevazišli i sada smo krenuli da pobeđujemo što smo i ranije znali da možemo".

Slične probleme imao je i Partizan koji je odigrao ovu sezonu ispod očekivanja.

"To je košarka. Sve i dalje može da se preokrene. Kevin Panter je lider i neko ko je tu godinama i ko donosi prevagu. Naravno, već smo pominjali Nanelija koji igra sjajnu sezonu, ali meni se lično najviše dopada igra Zeka Ledeja koji radi mnogo toga na terenu", analizirao je iskusni bek dok je prolazio Elajdža Brajant koji je odlučio da nam predloži novu temu:

"Pitajte ga o Vasi i koliko mu nedostaje!"

Uradili smo baš to. Koliko Vasilije Micić nedostaje ovoj ekipi Efesa?

"Duhoviti su ovi moji saigrači, da pričam o čoveku koji je dva puta bio MVP na fajnal foru, ko je pogađao šuteve koji su donosili pobedu i koji je bio naš lider u sezonama kada smo osvajali Evroligu... Normalno da nam nedostaje. Drago mi je što je počeo da dobija šansu u NBA ligi posle trejda. Nije lako prilagoditi se na sve promene. Navijamo svi za njega".

Dok smo privodili razgovor kraju u praznoj Areni, dotakli smo se i činjenice da će u četvrtak uveče sve biti potpuno drugačije. Očekuje se vatrena atmosfera.

"Beograd je definitivno poseban. Teško je sada da rangiram koji klub ima najbolju atmosferu, ali Partizan... definitivno može da bude poseban. Igrati utakmice ovde, stvarno izazove poseban osećaj gde publika zaista na sve načine pokušava da pomogne svojoj ekipi da dođe do pobede. To je stvarno za svako poštovanje, na nama je da pokušamo da pronađemo rešenje i za to", zavšava Bobua razgovor za Mozzart Sport.

EVROLIGA

Četvrtak

20.00 (3,70) Alba (16,00) Makabi (1,35)

20.30 (1,60) Partizan Mozzart Bet (17,00) Efes (2,85)

20.30 (1,45) Virtus Bolonja (16,00) Valensija (3,20)

20.45 (1,30) Real Madrid (17,00) Panatinaikos (4,10)

Petak

18.45 (1,30) Fenerbahče (17,00) Baskonija (4,10)

19.00 (2,25) Žalgiris (15,00) Olimpijakos (1,80)

20.00 (3,20) Asvel (16,00) Olimpija Milano (1,45)

20.30 (1,60) Barselona (16,00) Monako (2,65)

20.30 (1,60) Bajern (16,00) Crvena zvezda (2,65)



tagovi

KK PartizanAnadolu EfesŽeljko ObradovićEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara