Igokea više nije mačiji kašalj

Vreme čitanja: 4min | pon. 27.01.20. | 09:01

Crvena zvezda igra u Laktašima u poslednjem meču kola u ABA ligi (17.00)

Odlična predstava Crvene zvezde u Barseloni prethodnog četvrtka nije nagrađena pobedomm, ali crveno-beli se nadaju da bi pobedu mogli da vide na početku nove radne nedelje. U ABA ligi u poslednje vreme ide mnogo bolje za klub sa Malog Kalemegdana, koji se popeo do trećeg mesta na tabeli, ali da bi se tu i zadržao, moraće da do samog kraja dolazi do pobeda baš u duelima kakav mu predstoji večeras. Bilo kako bilo, Igokea sigurno neće tako lako pasti u Laktašima (Arena Sport 1, 17.00).

Pokazala je utakmica u Barseloni da Zvezda može da se osloni na svoje bekove. Lorenzo Braun i Kevin Panter još jednom su odigrali sjajno u tandemu i samo potvrdili da se nalaze u neverovatnoj formi. Dobri procenti šuta mogli bi da „posluže“ i protiv Igokee, koja uglavnom dolazi do koševa pod obručem.

Izabrane vesti

A kada smo kod toga, i na tom polju je vidljiv evidentan pomak u timu Zvezde. Za razliku od nekih ranijih utakmica, protiv Barselone je odlično odigrao Džejms Gist, bio je na pravom mestu svaki put kada je to bilo potrebno, a Vladimir Štimac je pokazao da mu nije strano ni da pogodi trojku baš onda kada se utakmica lomi. Sve ukazuje da Dragan Šakota polako počinje da uklapa kockice u svom timu, uprkos brojnim povredama koje muče Zvezdu u poslednje vreme.

Jasno je da će se sve večeras lomiti baš u reketu. Iskusni Sava Lešić u poslednje vreme, odnosno baš od kako je Igokea krenula da pobeđuje, pruža odlične partije. A tu uvek treba dodati i iskusnog Đorđa Gagića, koji uvek može da napravi problem rivalu pod obručem ukoliko je dobro raspoložen.

Napomenimo da je Igokea do pre samo nekoliko nedelja bila bukvalno zakucana za samo dno tabele ABA lige i da se dugo postavljalo pitanje da li će uopšte i izboriti opstanak u prvom rangu. No, nakon toga su usledile neke zaista velike pobede tima iz Laktaša. Pali su Mornar, Cedevita Olimpija, FMP i Zadar, a tim Dragana Bajića je pokazao da može dobro da odigra i na domaćem, ali i na gostujućem terenu i da je ono na početku bio samo trag loše forme.

Užurbani ritam nam kaže da će Crvena zvezda već ovog petka ponovo na teren protiv Anadolu Efesa, da bi nakon toga usledio i večiti derbi sa Partizanom u ponedeljak uveče. Dakle, prava na grešku nema, pogotovo uzimajući u obzir da bi duel sa crno-belima mogao u mnogo čemu da bude i prelomni u borbi za plej-of ABA lige.

Košarkaši Zvezde su kasno sinoć stigli u Laktaše, a ono što je važno istaći jeste da je prethodni duel sa Barselonom propustilo čak pet prvotimaca. Na terenu tada nisu bili Branko Lazić zbog virusa, Ognjen Davidovac, Filip Čović, Stratos Perperoglu i Marko Jagodić-Kuridža. Videćemo koliko njih će se oporaviti za večerašnji susret sa timom iz Republike Srpske.

Trener Igokee, Dragan Bajić, ističe da će večeras njegova ekipa pokušati da iskoristi svaku šansu koja joj se bude ukazala.
Ove četiri vezane pobede koje smo ostvarili daju nam pravo da komfornije uđemo u završnicu lige. Dok ne završimo sve i matematčki moramo da budemo maksimalno fokusirani. Ovo je praznik za košarku, za naše mesto, ali i za šire područje. Nadam se punoj dvorani, Zvezda ima mnogo pristalica, ali nadam se da će nam naša publika koja nas je protiv FMP-a i Mornara nosila do pobeda, biti vetar u leđa. Suvišno je komentarisati kvalitet Zvezde, mislim da nikad nije imala bolji tim. Neke propuste koje su napravili u ABA ligi pokušaće da isprave i da ih ne ponove. Imaju raznovrstan tim, dobro su popunjeni na svim pozicijama, neće nam biti lako. Pokušaćemo da se spremimo maksimalno za tu utakmicu i ako nam se ukaže promil šanse, nadam se da ćemo to znati da iskoristimo“, rekao je Bajić.

Sa druge strane, Dragan Šakota, strateg Zvezde ukazuje na to da se domaćin nalazi u odličnoj seriji rezultata i da se utakmica ne može shvatiti nimalo lako.
Očekuje nas utakmica sa timom koji je u seriji od četiri uzastopne pobede. U izvanrednoj su formi, imaju i lidera u timu, Amerikanca Grina i izgledaju jako dobro u poslednje vreme. U ovom trenutku, igraju mnogo bolje nego što to govori njihov plasman na tabeli. I u tom delu su ovim bodovima koje su osvojili u poslednje vreme, praktično obezbedili opstanak i sada sa iskusnim timom, koji je doselektiran tokom lige, mogu mnogo opuštenije da razmišljaju i o većim ciljevima. Zato je jasno da moramo maksimalno ozbiljno da se pripremimo i odigramo ovu utakmicu“, istakao je Šakota.

Glavni sudija na večerašnjoj utakmici biće Miloš Koljenšić, a pomagaće mu Vladan Šundić i Gordan Terlević. Prva dvojica su iz Crne Gore, dok Terlević dolazi iz Hrvatske.

ABA LIGA - 17. KOLO

Subota
Cibona - Budućnost 78:87
/Bundović 18 – Kobs 24/

Partizan - Zadar 87:60
/Mekadu, Jaramaz 13 - Vuković 13/

Nedelja

Mega Bemaks - Krka 88:61
/Simonović 23 - Đapa 13/

Cedevita Olimpija - Primorska 69:72
/Blažič 14 - Hodžić 16/

Mornar Bar - FMP Železnik 85:82
/Voler 16 - Đorđević 16/

Ponedeljak
17.00: (5,00) Igokea (19,0) Crvena zvezda (1,20)

Napomena: Kvote su podložne promenama


Foto: ABA liga (KK Crvena zvezda)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara