(©Filip Roganović/ABA liga)
(©Filip Roganović/ABA liga)

Igokea pretila, ali nije učinila uslugu Partizanu: Budućnost odbranila Moraču i drugo mesto

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 21:27

Podgoričani i dalje imaju pobedu više od crno-belih

Partizan Mozzart Bet je dobio jednu od najvažnijih utakmica u osnovnom delu ABA lige, pobedom nad Cedevita Olimpijom revanširao se klubu iz Ljubljane i pritom u triler završnici došao do bolje koš-razlike u međusobnom duelu. Mogao je ovaj vikend da bude skoro pa savršen iz vizure crno-belih da je Igokea trijumfovala u Podgorici. Pretila jeste, međutim, ostala je praznih šaka u Morači - 79:76.

Igokea nije bila od pomoći Partizan Mozzart Betu. I dalje Budućnost ima pobedu više od crno-belih, odbranila je Moraču i drugo mesto u poslednjem minutu. Ekipa Andreja Žakelja nije imala potpunu kontrolu nad utakmicom, gosti su sve vreme pritiskali, a poslednji udar izvršio je Dragan Milosavljević. Igokea je njegovom trojkom prišla na pola koša zaostatka, ali je domaćin uspeo da sačuva razliku, čak je i uveća nakon što Kosta Kondić nije pokupio nameran promašaj sa linije penala.

Izabrane vesti

Opstajala je Igokea u utakmici zahvaljujući Draganu Milosavljeviću, odigrao je srpski bek jedan od najboljih mečeva ove sezone. Sve je radio na terenu. Imao je 21 poen, dao je trojku koja je vratila nadu gostima da mogu do preokreta - pogodio je kada im je gorelo pod nogama, a pre toga imao je tri promašaja - i takođe uhvatio pet lopti pod obručima i podelio pet asistencija. Poenterski geldano bolje partije pružio je samo protiv Cibone, kada je meč završio sa 22 poena, i Krke, kojoj je isporučio 25.

Na visokom nivou bila je Igokea, osim u drugom kvartalu kada napad uopšte nije funkcionisao i kada je Budućnost svukla razliku - gosti imali devet poena prednosti - i povela. Ali, nikako joj nije polazilo za rukom da slomi žilavu ekipu Vladimira Jovanovića. Aktivni su bili gosti na skoku, bolje su nišanili sa velike razdaljine. Dali su dvocifren broj trojki, a polovina je delo Marka Jošila. Ubacio ih je pet, izuzetno bitna bila je ona za vođstvo Igokee u četvrtoj deonici. Ispostaviće se poslednje na meču.

Jogi Ferel je vratio prednost Budućnosti u upravo su on i Kenjan Kamenjaš imali najveći uticaj na konačan rezultat. Američki bek je pogodio četiri trojke, došao je do 18 poena, a u finišu je povukao centar rođen u Sarajevu, koji je upisao 12 poena, pet skokova i tri asistencije. Uz njih je zapažene role imao i Flečer Megi. Mirna mu je bila ruka u završnici, pogađao je sa linije penala, a tačku na meč stavio je Nikola Tanasković.

ABA LIGA – 21. KOLO:

Petak:

Zadar – Split 77:61

/Mazalin 21 – Tišma 12/

Subota:

FMP - Borac Mozzart 86:72

/Kuzmić 16 - Čarapić, Segu 17/

Nedelja:

Krka - Mega 91:106

/Stergar 21 - Plavšić 32/

Partizan Mozzart Bet - Cedevita Olimpija 110:102

/Anđušić 23 - Dragić 22/

Mornar - Crvena zvezda 66:102

/Voler 14 - Smart 16/

Ponedeljak:

Budućnost – Igokea 79:76

/Ferel 18 - Milosavljević 21/

Utorak:

19.00: Cibona – Studentski Centar



tagovi

IgokeaKK Budućnost PodgoricaABA ligaDragan MilosavljevićMarko JošiloFlečer MegiJogi FerelKenan KamenjašVladimir JovanovićAndrej Žakelj

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara