Igokea dobila borbu fenjeraša, Kariniauskas proradio kad je bilo najvažnije

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.11.19. | 21:49

Zadovoljstvo u Laktašima, nakon dosta uspona i padova

Krenula je Igokea, uzvratio je Zadar, a epilog je taj da je nakon pet odigranih kola u regionalnoj ABA ligi tim sa hrvatskog primorja jedini koji nije upisao pobedu. Ruku na srce, imali su Zadrani šansu da preokrenu meč u svoj korist, ali nisu uspeli da je iskoriste - 79:71.

Nije susret između Igokee i Zadra obilovao preterano lepom igrom, gledali smo veliki broj grešaka na obe strane terena, ali kada se sve sabere, bar je rezultatski bilo uzbudljivo i neizvesno sve do poslednjeg minuta.

Izabrane vesti

Domaći su znatno bolje otvorili utakmicu i brzo su otišli na dvocifrenu prednost. Gosti su ipak imali odgovor već u toku prvih deset minuta, ali je on bio kratkog daha, pošto je tim iz Laktaša ponovo preuzeo inicijativu i otišao na plus 11.

Međutim, Igokea nikako nije bila konstantna večeras, promašivala je dosta otvorenih šuteva i prečesto je rivalima dopuštala da dođu do lakih poena nakon izgubljenih lopti. Zbog toga i ne čudi činjenica da je nakon odlične serije poena Zadra, koju je predvodio Brajon Alen, na poluvremenu pisao samo jedan poen razlike - 36:35.

Neizvesnost je nastavljena kroz čitavu treću četvrtinu. Igokea je imala nekoliko prilika da se ponovo rezultatski odlepi, ali je Zadar konstantno disao za vratom, na minut pred kraj čak je uspeo da dođe i do potpunog izjednačenja nakon novog koša Alena, ali je Igokea zahvaljujući trojki Tomasa u poslednjem napadu ipak imala koš prednosti pred kraj - 56:53.

I ponovo je Igokea umalo od gotovog napravila veresiju u poslednjem kvartalu. Imao je domaćin čak devet poena prednosti na četiri minuta pred kraj, ali je dopustio dve greške iz kojih su Keler i Siriščević prednost istopili na samo četiri poena. Sreća za domaćina, pa je tu bio Kariniauskas...

Košarkaš koji nije prikazao tako dobre partije na otvaranju nove sezone na Jadranu postigao je veoma važnu trojku, ali je već u sledećem napadu glupost napravio Von koji je na šutu za tri faulirao Siriščevića. Ovaj je pogodio dva bacanja od tri, a Zadar nakon toga nije uspeo da iskoristi šansu i priđe na samo posed zaostatka.

Tačnu na meč stavio je Kariniauskas, koji je pogodio veoma važan šut sa poludistance, a potom i Kinan Evans, koji je trojkom i definitivno rešio pitanje pobednika. Jurio je Zadar da se vrati u utakmicu, ali vremena nije bilo.

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak
Krka - Primorska  71:89
/Jošilo 20 - Heris 23/

Subota
Mornar - Cedevita Olimpija 77:70
/Pulen 17 - Miler-Mekintajer 14/

Partizan - FMP 90:85
/Tomas 23 - Radanov 18/

Nedelja
Mega Bemaks - Budućnost 57:94
/Simonović 15 - Bamfort 12/

Cibona - Crvena zvezda 72:86
/Bundović 15 - Perperoglu 15/

Igokea - Zadar 79:71
/Evans 17 - Alen 24/

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA liga (KK Igokea / Nenad Vuruna)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara