(FIBA)
(FIBA)

I kadeti u borbi za medalju: Srbija u polufinalu Evropskog prvenstva!

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.24. | 21:47

Orlići u četvrtfinalu savladali vršnjake iz Izraela sa 65:56 i zakazali obračun sa Francuskom

Posle juniora koji su pre mesec dana osvojili srebro, i kadeti će se boriti za medalju na kontinentalnom takmičenju! Nastavljaju se odlični nastupi naših košarkaških selekcija ovog leta pošto je muška reprezentacija Srbije do 16 godina u četvrtfinalu Evropskom prvenstva koje se održava u Grčkoj savladala vršnjake iz Izraela sa 65:56 i tako se plasirala među četiri najbolja tima, a u narednoj fazi će se u petak (20.00) sastati sa Francuskom.

Do velikog trijumfa su predvodili Nikola Karalić sa 19 poena i Vuk Danilović koji je ubacio 13. Odlični su bili i Jovan Bikić sa osam, kao i Vukašin Gavranović koji je uz sedam poena imao i 11 skokova. U taboru poraženih se istakao samo Iftah Šalmon sa 12 poena.

Izabrane vesti

Izabranici selektora Vladimira Zlatanovića su prikazali izuzetno zrelu košarkašku predstavu u kojoj nisu nijednog trenutka dozvolili ogromne padove u igri. Posle izjednačenog prvog poluvremena (31:31), potpuno su zagospodarili terenom u drugih 20 minuta, a ključni momenti bili su oni na startu poslednjeg kvartala kada su i stigli do najvećih plus devet poena razlike.

Protivnik nije ubacio koš više od tri minuta što su naši dečaci iskoristili da prelome izuzetno ujednačen meč i plasiraju se u polufinale.

Tamo ih čeka najteži ispit dosada u vidu Francuza koji, kao i naši momci, nemaju poraz na takmičenju, a u četvrtfinalu su prilično ubedljivo savladali Letoniju (66:41). Drugi par čine Španija i domaćin Grčka.

Orlići su u dosadašnjem turniru savladali najpre u grupnjoj fazi Nemačku (72:69), Bugarsku (110:59) i Litvaniju (76:60), dok su u osmini finala bili bolji od Finske (95:78) i sada od Izraela.



tagovi

kadetska košarkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvoU16

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara