""
""

Letonci u drugom krugu, Makedonija pakuje kofere, a Srbija nosi sva četiri boda!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.13. | 15:57

Kristaps Janičenoks i Dairis Bertans poslali Lavove na dno tabele i definitivno rešili svaku misteriju

Košarkaši Letonije odradili su veliki posao u prvom meču poslednjeg kola B grupe, jer sada i definitivno možemo da konstantujemo da Orlovi u drugu fazu nose sva četiri boda! Izabranici Ainarsa Batskisa savladali su Makedoniju rezultatom 76:66 i tako obezbedili prolaz dalje, a četu Aleša Pipana poslala kući! 

Prema ovakvom stanju stvari Srbija nosi sva četiri boda, ako Litvanija savlada BiH onda nosi dva, a Letonija bez bodova ide dalje.

Izabrane vesti

Zbog toga, Letonci se sada nadaju da bi Bosna i Hercegovina mogla da iznenadi Litvaniju i pobedi sa deset i više poena razlike, gde bi se stvorio krug od tri tima, pa bi deblji kraj izvukla Litvanija, koja bi onda ispala iz takmičenja. Tada bi Letonija nosila dva boda dalje, a BiH nijedan. 

Epitete heroja utakmice definitivno nose Kristaps Janičenoks i Kaspars Berzinš, koji su meč završili sa po 15 poena, dok su Dairis Bertans i Martins Meiers dodali po 12. Makedonci su izuzetno loše ušli u meč, a osim Pere Antića i Todora Gečevskog gotovo da niko nije ni bio raspoložen za igru. Bo Mekejleb je meč završio sa svega osam ubačenih poena, a posledica povrede iz susreta sa Litvanijom ostavila je trag na sjajnom Amerikancu. 

Letonija je od samog starta diktirala tempo utakmice, a već posle prve deonice je bilo jasno da su se Makedonci već predali i počeli da razmišljaju o pakovanju kofera. 

--------------------------------------------

LETONIJA – MAKEDONIJA 76:66 (27:16, 22:20, 13:16, 14:14)

Dvorana: Podmežakla
Gledalaca: oko 2.500

Letonija: Meiers 12 (9sk), Mejeris, Freimanis 6, Blums 1, J. Berzinš, Bertans 12, Kuksiks, Škele 8, Janičenoks 15, Štrelnieks 5, K. Berzinš 15, Selkovs 2

Makedonija: Kostoski 2, Ilievski 6, Sokolov 5, Mekejleb 8, V. Stojanovski 8, D. Stojanovski, Brčkov 7, Gečevski 11, Antić 16, Gjuroski, Čekovski, Samardžiski 3

--------------------------------------------

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Eurobasket 2013eurobasket2013EvropaKristaps JaničenoksLetonijaMakedonijaPero AntićSlovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara