Damir Mulaomerović (Foto: MN Press)
Damir Mulaomerović (Foto: MN Press)

Hrvati imaju novog selektora: Mulaomerović nasledio Mršića

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.01.22. | 16:18

Košarkaški savez i zvanično potvrdio

Minulog vikenda je održana sednica Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza na kojoj je Damir Mulaomerović imenovan za selektora seniorske reprezentacije.

Podsetimo, prošle nedelje su Veljko Mršić i Hrvatski košarkaški savez sporazumno prekinuli suradnju, a Mulaomerović je bio deo stručnog štaba reprezentacije te je usko surađivao sa sada već bivšim selektorom.

Izabrane vesti

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske i bivši selektor Bosne i Hercegovine se reprezentaciji pridružio u februaru 2020. godine, uoči prvog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U svojem podužem košarkaškom CV-u ima osvojenu Evroligu u sezoni 2001/02 s Panathinaikosom, igrao je i u PAOK-u, Olimpijakosu, Bolonji, Efesu, Real Madridu... Iz tuzlanske Slobode je devedesetih došao u Cibonu da bi igračku karijeru završio u još jednom zagrebačkom klubu - KK Zagrebu. Trenersku karijeru je započeo slično kao i igračku: najpre se okušao u Slobodi, pa zatim u Ciboni. Danas je trener Cedevite Junior.

Povodom imenovanja Damira Mulaomerovića za selektora hrvatske reprezentacije, u utorak, 25. januara održaće se konferencija za medije.


tagovi

Košarkaška reprezentacija HrvatskeHrvatskaDamir MulaomerovićVeljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara