""
""

Hrvati bez dva NBA igrača napadaju olimpijsku vizu

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.05.16. | 16:25

Selektor Aco Petrović skratio spisak, a među precrtanima su Damjan Rudež i Duje Dukan

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović saopštio je skraćeni spisak od 16 igrača na koje računa za predolimpijski kvalifikacioni turnir u Torinu.

Izabrane vesti

Među igračima koje su otpisali sa šireg spiska su i dvojica košarkaša iz NBA lige, Damjan Rudež (Minesota) i Duje Dukan (Sakramento).

Selektor Hrvatske je Rudeža skinuo sa spiska jer je ovaj tražio vreme da se spremi za sledeću NBA sezonu.

Sa Petrovićevog prvog spiska otpali su još Luka Božić (Zagreb), Dragan Bender (Makabi), Luka Žorić (Cedevita), Darko Planinić (Laboral Kuća), Ivica Zubac (Mega Leks) i Josip Sobin (Fuenlabrada). Od ranije je Petrović otpisao dva naturalizovana Amerikanca na pozicijama plejmejkera – Dontea Drejpera i Olivera Lafajeta.

Ovo, međutim, nije konačan spisak, jer se očekuje da Petrović izbriše još četiri imena sa spiska.

Kako je saopštio Košarkaški savez Hrvatske, ekipa će se okupiti 8. juna. Turnir u Torinu igra se od 4. do 9. jula, a Hrvati će nastupiti u B grupi sa Tunisom i Italijom.

Spisak Hrvatske:

Roko Leni Ukić (Kantu), Rok Stipčević (Dinamo Sasari), Ante Delaš (Zadar), Krunoslav Simon (Armani), Bojan Bogdanović (Bruklin Nets), Mario Hezonja (Orlando Medžik), Filip Krušlin (Cibona), Fran Pilepić (Cedevita), Luka Babić (Cedevita), Dario Šarić (Efes), Marko Arapović (Cedevita), Leon Radošević (Bamberg), Džastin Hamilton (Valensija), Željko Šakić (Lukoil), Miro Bilan (Cedevita) i Ante Toni Žižić (Cibona).

(FOTO: Starsport)


tagovi

OI kvalifikacijeKošarkaška reprezentacija HrvatskeHrvatskaEvropaDuje DukanDamjan RudežAleksandar Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara