""
""

Holandija je pobednik dana, a ceh je platio Kokoškov! Da li smo posle totalnog fudbala, dobili i totalni basket? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.09.15. | 17:12

Holanđanima je ovo prvo učešće na kontinentalnim šampionatima posle 1989. godine. Prethodni trijumf na EP selekcija Lala zabeležila je 1987. godine, kada je srušila Izrael

“Danas svi igraju košarku“. Sto puta ponovljena fraza dobila je danas u Zagrebu još jednu potvrdu, pošto je selekcija Holandije u prvom kolu C grupe Evropskog prvenstva napravila iznenađenje i u neizvesnoj završnici savladala Gruziju sa 73:72 (17:17, 19:9, 22:22, 15:24).

Izabrane vesti

Holanđanima je ovo prvo učešće na kontinentalnim šampionatima posle 1989. godine. Prethodni trijumf na EP selekcija Lala zabeležila je 1987. godine, kada je srušila Izrael.

Današnjim trijumfom nad Gruzijom, čiji je selektor srpski stručnjak Igor Kokoškov, Holanđani su odškrinuli vrata osmine finala.

Da bi kroz ta vrata zaista i prošli, što bi bio neverovatan uspeh, biće im verovatno potrebno da savladaju Makedoniju što i nije nemoguće.

Strelac pobedonosnog koša na utakmici u Zagrebu bio je Robin Smolders 18 sekundi pre kraja. Gruzijci u samoj završnici utakmice nisu uspeli da realizuju dva napada, promašili su Džejkob Pule i Manučar Markoišvili.

Šarlon Kluf je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena, a Vorti de Jong dodao je na to još 16 poena. Zaza Pačulija je sa 16 poena bio najbolji strelac u gruzijskoj selekciji.

U duelu dva autsajdera u A grupi u Monpeljeu, Poljska je uz mnogo prolivenog znoja i potrošenih živaca savladala oslabljenu Bosnu i Hercegovinu sa 68:64 (16:18, 24:12, 18:23, 10:11).

Adam Vaščinski je predvodio Poljake sa 15 poena, a Matueš Ponitka postigao je 13 poena. Andrija Stipanović ubacio je 20 poena za BiH.

Selekcija naših zapadnih komšija dobro se držala tokom većeg dela meča, povremeno je pogocima za tri poena najavljivala neizvesnu završnicu, ali nije stigla do preokreta.

Pobedu selekcije Poljske potvrdio je naturalizovani Ej Džej Sloter preciznim šutevima za tri poena.

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Poljskakošarkaška reprezentacija Poljskekošarkaška reprezentacija Holandijekošarkaška reprezentacija GruzijeIgor KokoškovHolandijaGruzijaEvropaEvrobasket 2015BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara