"Rendolf i Kokoškov"
"Rendolf i Kokoškov"

Hoćete stranca u reprezentaciji? Slovenački slučaj opominje...

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.09.17. | 16:48

Uvređeni Alen Omić, koji je otpao za Evrobasket zbog Entonija Rendolfa preti da će preskočiti kvalifikacije za SP. Bez Dragića i Amerikanca Zmajčeki jednostavno više nisu isti tim

Rendolf i KokoškovNaturalizacija ili ne. Rasprava koja se i kod nas vodi godinama, posebno kada su u pitanju košarka i fudbal.

Stručna javnost je kod nas uglavnom izričito protiv, dok ima glasova koji kažu da bismo sa kvalitetnim stranicima imali i jače reprezentacije, a samim tim i sport.

Izabrane vesti

Za sada se to očigledno neće dogoditi, ali će doći vreme kada ćemo doći u situaciju da "vagamo".

Večna priča o naturalizaciji sportista, kao dobrom ad hoc rešenju pokatkad se onima koji se za to odluče obije o glavu. Primera naturalizacije je mnogo, i uglavnom su pozitivne. Barem što se rezultata tiče. Poslednji primer za to je angažman Entonija Rendolfa da igra za slovenačku košarkašku reprezentaciju. Izvrsni Amerikanac je na nagovor čak četiri Srbina, košarkaša Gorana Dragića, selektora Igora Kokoškova, gen. sekretara KS Slovenije Radoslava Nesterovića i menadžera Radeta Filipovića ipak odlučio da zaigra za Zmajčeke koji su ga privukli pre svega EU pasošem. I eksperiment je uspeo, ali se čini da će posledice ipak biti dublje. Slovenija, istina teško da će ikada opet imati šansu da se okiti zlatom na Evrobaksetu ili bilo kom drugom takmičenju, tako da im je ova "šok terapija" pomogla kada je trebalo. Ali...

Momak koji je zbog Rendolfa izvisio za Evrobasket, a tako i za zlatnu medalju je Alen Omić. Ovaj košarkaš je rođen u Bosni, ali od malena igra za Sloveniju  i sada kada je konačno trebalo malo da "naplati", bukvalno je "ispaljen". Jer cilj ne bira sredstvo, a cilj je bio zlato. Sad međutim, dolazimo do problema, jer Omić sada opasno preti da neće igrati za Sloveniju pošto je uvređen. A Entoni Rendolf je 99 % završio sa Zmajčekima, tako da se već sada javlja problem.

Alen OmićBiće veoma interesantno videti šta će Slovenci uraditi na kvalifikacijama za SP 2019. bez Dragića i Rendolfa. Još ako im Luka Donćić otkaže zbog angažmana u NBA, kao što se nama dogodilo sa Nikolom Jokićem, teško da ćemo ih videti u Kini na planetrajnom prvenstvu, a dotle će svi zaboraviti ko je osvojio Evrobasket. Da ne pričamo o tome da će po svemu sudeći ostati i bez usluga Igora Kokoškova.. A onda će shvatiti zašto je Rendolf trebalo da ostane Amerikanac.

I kod nas se često javlja "lobi" koji traži da se dozvoli naturalizacija, ali im namera (za sada) ne prolazi. Prva brana je upravo naš selektor, Sale Đorđević. A ako on tako misli, ko smo mi da tvrdimo kontra.

(foto: Starsport)



 


tagovi

Alen OmićEntoni Rendolfevrobasket2017EvropaSlovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara