Entoni Edvards (AFP)
Entoni Edvards (AFP)

Hladnokrvni Edvards srušio Kingse u poslednjim sekundama

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.10.24. | 06:51

Entu nije zadrhtala ruka, Kigan Marej promašio pobedu

Fantastična utakmica odigrana je u isto vreme dok je Nikola Jokić beležio prvi tripl-dabl u sezoni u teškom porazu Denver Nagetsa kod kuće od Oklahoma Siti Tandera (87:102). Snage su odmerili Kingsi i Timbervulvsi i pobedu iz Sakramenta odnela je Minesota u poslednjim sekundama utakmice zahvaljujući najboljem igraču ekipe Entoniju Edvardsu (117:115).

Osporavani Džulijus Rendl, koji je protiv Lejkersa na debiju za novi tim u koji je trejdovan iz Niksa za Karla Entonija Taunsa ubacio 16 poena, nadmašio je taj učinak već u prvom poluvremenu. Igrao je sjajno i ubacio 22 poena, uz šut za dva 4/5 i šut za tri poena 4/5. Dominirao je Rendl u prva 24 minuta meča, ali je Sakramento bio bolji i imao je prednost na poluvremenu od četiri poena.

Izabrane vesti


U trećoj četvrtini, održavao je domaći tim vođstvo jer su svi starteri igrali sjajno, posebno Kigan Marej koji je već tada imao dabl-dabl učinak. Sve mu je polazilo za rukom, odlično su to sve pratili Sabonis i Derozan i na polovini treće deonice Kingsi su imali +11 i potpuno kontrolu. Rendl je ponovo upalio svoju mašineriju i nastavio da maltretira odbranu Kingsa, dok su prevagu na stranu Vukova doneli igrači sa klupe Donte Divićenco i Naz Rid. Uz pomoć Nikela Aleksandera Vokera i Entonija Edvardsa koji se vratio u igru, Timbervulvsi prave seriju 11:0, kojom su u poslednja tri minuta deonice uspeli da ostave bez ijednog poena Kingse, čime su pokazali zašto su prošle godine bili najbolji defanzivni tim lige. U poslednu četvrtinu ušli su sa poenom prednosti.

Kingsi su vratili prednost na +6 zahvaljujući Mareju, ali opet su dopustili seriju Minesote, koja je u dva velika naleta preko Edvardsa, Rendla i Rida došla do šest poena viška u poslednjih pet minuta. Sabonis je vezao sedam poena i vratio prednost domaćinu, pa je usledila rezultatska klackalica u samoj završnici. Edvards je na minut do kraja propustio da trojkom odvede Vukove na +5, što je iskoristio Monk i pogotkom uz faul doneo vođstvo svojoj ekipi. Gober je na 38 sekundi do kraja izjednačio jednim pogođenim bacanjem, da bi se zatim gosti odbranili posle šuta Foksa i imali ceo napad na 25 sekundi do kraja. Sabonis je faulirao Edvardsa na dve sekunde do kraja i popularni Ent pogodio je oba slobodna bacanja. Trojku za pobedu Kingsa uz zvuk sirene promašio je Kigan Marej.


Do pobede su Minesotu predvodili Rendl sa 33 i Edvards sa 32 poena. Naz Rid dodao je 19, uz 13 skokova. Kod Kingsa su se istakli Derozan sa 26, Sabonis sa 24, Marej sa 23 poena i 11 skokova, Monk sa 17 i Foks sa 15 poena i 11 asistencija.


NBA četvrtak na petak:

Vašington – Boston 102:122

/Pul 26 – Braun 27/

Dalas – San Antonio 120:109

/Sošan 18 – Dončić 28/

Denver – Oklahoma 87:102

/Jokić 16 – Gildžes Aleksander 28/

Sakramento – Minesota 115:117

/Derozan 26 – Rendl 33/



tagovi

Entoni EdvardsMinesota TimbervulvsDžulijus RendlSakramento Kings

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara