Boban Marjanović (AFP)
Boban Marjanović (AFP)

Hjuston gleda da se reši svih novajlija iz Dalasa osim Bobija

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.06.22. | 13:20

Marjanović bi trebalo da pomogne mladom turskom centru u NBA odrastanju

Boban Marjanović čeka dan drafta (23. juni) kako bi se, sa Trejom Burkom, Sterlingom Braunom, Markisom Krisom i 26. pikom, zvanično počeo selidbu 350 kilometara južnije, u Hjuston, u zamenu sa Kriščana Vuda.

Kako stvari stoje, odnosno prema pisanju tamošnjih medija, od četvorice poznatih putnika iz Dalasa, samo će srpskom centru (plata sledeće sezone 3.500.000 dolara) ciljna ravnina tog putešestvija biti Hjustonu, dok će Burk, Braun i Kris nastaviti dalje.

Izabrane vesti

Zasad se ne zna na koju će stranu, odnosno da li će ih Rakete otpustiti i naravno isplatiti im plate za sledeću sezonu (Burk 3.300.000, Braun 3.000.000 i Kris 2.193.920 dolara), ili će ih iskoristiti u nekoj od potencijalnih zamena. Ali, navodno je izvesno da sledeće sezone neće nositi dres Hjustona koji bi da rastereti budžet.

Kako piše Hjuston hronikls, iako Rakete trenutno nemaju centra sa impozantnim brojkama, žele Bobija da zadrže kako bi on svojim iskustvom doprineo u NBA "odrastanju" mladog Turčina Alperina Šengina koji je prošle sezone stigao u SAD.


tagovi

Boban MarjanovićHjuston RoketsDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara