Himki bez Jovića juri nastavak blistavog starta

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.19. | 12:51

Sa Avtodorom je umelo da bude velikih muka u gostima

Mnogi su se pitali kako će Himki iz Moskve ući u novu sezonu nakon prilično katastrofalnog pripremnog perioda tokom kojeg su došli do samo jedne pobede, protiv Hapoela iz Jerusalima, kao i „remija“ sa ekipom Primorske. Žuto-plavi su ih razuverili odmah na početku da će istim stopama nastaviti, pa sa velikim optimizmom dočekuju meč sa Avtodorom iz Saratova u okviru VTB lige.

Na istoku Evrope, trenutno nema boljeg od Himkija. Moskovljani su zabeležili sve tri pobede protiv Zijelone Gore, Kaleva i Jeniseja. I ni na jednom susretu nisu imali nikakvih problema. Naprotiv, trijumfovali su prilično lagodno.

Izabrane vesti

U Evroligi gotovo ista priča, mada su tu trijumfi dolazili uz dosta više prolivenog znoja. Sa Makabijem iz Tel Aviva u uvodnom kolu moralo je da se drhti sve do samog kraja, zbog toga što je ispuštena prednost od 17 poena razlike sa početka poslednje četvrtine, a u duelom sa Baskonijom takođe je sačuvana prednost stečena u ranijem toku utakmice.

I sve to bez povređenog Stefana Jovića, koji je doživeo peh u meču sa Makabijem kada je nezgodno pao na leđa. Njega od tog meča nema na terenu i prilično je neizvesno kada bi mogao da usledi njegov povratak. U njegovom odsustvu, naravno, ističu se Aleksej Šved, kao i Devin Buker. Zapravo, trener Himkija, Rimas Kurtinaitis, ima sasvim dugačku klupu, pa zbog toga može maksimalno da kombinuje, a samim tim i odmara neke važne igrače s vremena na vreme.

Što se Avtodora iz Saratova tiče, reč je o ekipi koja, kao i uvek, nema preterane rezultatske ambicije u VTB ligi. Za sada su u ovom takmičenju odigrali samo jedan meč, a na tom malom uzorku deluje da se neće ništa preterano promeniti ni ove sezone. Na domaćem terenu su šokantno poraženi od Zijelone Gore rezultatom 86:89, a nisu pomogle ni zaista odlične partije Starksa i Džonsona.

Upravo će pomenuta dva košarkaša, zajedno sa Kukom i Mihajlovskim predstavljati glavnu opasnost po koš Himkija. Gledaće Avtodor da ponovi uspehe iz 2015, 2016. i 2018. godine kada je na domaćem terenu savladao Moskovljane. Generalno gledano, mečevi ova dva tima donose čuvenu „run&gun košarku“, pa je na minula tri međusobna okršaja u Saratovu bar jedan tim dobacio do stotke.

VTB LIGA

Ponedeljak
17.00: (3,90) Avtodor Saratov (16,0) Himki Moskva (1,30)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara