Momenat kada je Hezonja isključen
Momenat kada je Hezonja isključen

Hezonja isključen u prijateljskom meču, pa se zaletao na sudiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.24. | 22:49

Trijumf nad Monakom u poslednjim trenucima sa potpisom Gabrijela Deka

Od Benfike u Iberijskom superkupu, do potencijalnog rivala na Fajnal foru u vidu Monaka, madridski Real morao je brzo da značajno podigne kvalitet i to nije izgledalo najbolje. Blankosi su patili, mučili se sa ozbiljnim oscilacijama forme što je negde sasvim normalno za ovaj momenat sezone, ali na kraju su svakako dobili rezultatom 77:75.

Zasluge idu na račun Gabrijela Deka koji je iskoristio grešku protivnika i bukvalno u poslednjoj sekundi ispalio hitac za pobedu čime je sprečio produžetak koji je na četiri sekunde do isteka vremena maltene obezbedio sjajni Eli Okobo.

Izabrane vesti

Navijače Reala obradovio je potpuni oporavak Gabrijela Deka, koga je teška povreda kolena mesecima odvojila od terena. Argentincu je i dalje potrebno vreme kako bi pronašao adekvatan ritam, ali s obzirom na to koliko je dugo nedostajao sa parketa, imao je izuzetan uticaj na igru Kraljevića.

Monako Saše Obradovića nije se takođe proslavio u pogledu kvaliteta igre. Posle poraza od Unikahe i Baskonije, ni u duelu sa Realom nije uspeo da ispravi neke greške koje su se ponavljale u više intervala. Istina, nedostajao je ponovo najbolji igrač Majk Džejms koji se još oporavlja od operacije leđa. Nije bilo ni Metjua Strazela, mada je Obradović imao mogućnost da proba petorku sa Nikom Kalatesom, Furkanom Korkmazom, Džerodom Blosomgejmom, Vitom Braunom i Donatasom Motejunasom.

Kod Reala prvu prijateljsku utakmicu odigrali su Džanan Musa, Edi Tavares i Mario Hezonja kojih nije bilo zbog memorijalne utakmice za Dražena Petrovića u Zagrebu. Hrvat se mučio da nađe svoj ritam, a sredinom poslednje četvrtine napravio je frku na parketu zbog čega je isključen. Žalio se kod sudija na faul, nešto dobacio i zaradio tehničku. Poludeo je zbog toga Hezonja koji se potom zaleteo na arbitra da mu još nešto kaže, pa mu je pokazan put ka svlačionici. Bilo je to pri vođstvu Reala sa 65:61, na malo više od pet i po minuta do kraja meča.

Musa je, s druge strane, prošao put od loše igre do najkorisnijeg igrača utakmice, dok je i Tavares bio daleko od optimalnog nivoa. Musa je meč završio sa 19 poena, Dek je imao 14, a Alberto Abalde 11. Kod Monaka Motejunas je ubacio 11 poena, dok je Okobo imao 21 poen.

Real je imao pobedu u rukama, a onda je Eli Okobo sa dve trojke u finišu, onda i pogotkom uz faul za dodatno slobodno bacanje poravnao rezultat na 75:75. Sve je ipak stalo u šut Gabrijela Deka za pobedu u poslednjim stotinkama.


tagovi

Mario HezonjaKK MonakoKK Real MadridGabrijel DekEli Okobo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara