Puklo na Grenalu! Pesnice, osam crvenih kartona, tuču morala da prekida policija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.03.20. | 09:05

Na kraju bez golova u istorijskom okršaju dva tima

Umesto vrhunskog fudbala, nezapamćena bruka na 424. orkšaju Gremija i Internasionala. Populari Grenal derbi dočekan je sa izuzetno velikim iščekivanjem, s oobzirom da je ovo bio istorijski okršaj dva tima u Kopa Libertadores. Utakmicu je obeležila velika nervoza, umesto majstorstva viđeni su grubi startovi, koji su često bili nestportski, pa je na kraju sve kulminiralo opštim metežom i tučom u 88. minutu, koja je rezulztirala desetominutnim prekidom i isključenjem čak osmorice igrača. Situaciju nisu uspela da smire ni dvojica trenera, pa je morala da interveniše i policija. Ono što je bilo najvažnije, meč je okončan bez golova, pa dva tima nakon isto toliko utakmica u grupnoj fazi takmičenja dele prvo mesto u grupi E sa po četiri osvojena boda.

Ovo je ujedno bio i poslednji meč u Kopa Libertadores, pošto je takmičenje prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

Izabrane vesti

Prve varnice na terenu nastale su još sredinom prvog poluvremena, posle nekoliko žestokih startova sa obe strane. Gremio je ušao odlučnije u utakmicu, pa je prvu priliku imao Dijego Souza posle prekida. Ipak, njegov precizan udarac u donji desni ugao zaustavio je Marselo Lomba. Ali, kada se otarasio uvodnog pritiska domaćina, Internasional je počeo da preti. Najbliži golu bio je Edenilson, čiji je udarac iz daljine krajnjim naporom zaustavio Vanderlej. Jednu od najboljih prilika na utakmici, u samoj završnici prvog dela imao je Gabrijel Bošilja. Vezista Internasionala probio je iskosa sa leve strane, izašao sam pred Vanderleja i pokušao da ga prebaci, ali je čuvar mreže Gremija odlično reagovao i izbacio loptu u korner.

Gremio je ritam utakmice ponovo podigao na početku drugog poluvremena, pre svega zahvaljujući gotovo nezaustaviljivom Evertonu. Sa druge strane Internasional je čekao priliku da odgovori iz kontranapada. Gerero je postigao gol iz ofsajda, a nekoliko pokušaja iz daljine imao je Edenilson. Ta nemoć da se ugrozi gol protivnika kao da je postepeno povećavala samu nervozu na terenu. Gremio je u finišu meča ipak dao sve od sebe da dođe do tri boda, ali nije uspeo. Prvu ozbiljnu šansu za promenu rezultata imao je rezerista u redovima domaćeg tima, Pepe, koji je povukao opasan napad svog tima, ali je Lomba ponovo bio na mestu. Potom je u otvorenom kontranapadu u 84. minutu bio Lusijano, ali je njegov pokušaj loba ipak otišao preko prečke gostujućeg gola.

Nervoza na terenu je proključala u 88. minutu, kada su se na čarke između Pepea i Mojzesa nadovezali ostali igrači. Počelo je da seva sa svih strana, a situaciju je sa četiri žuta kartona pokušao da smiri argentinski arbitar Rapalini. Ipak, to kao da je dodatno razjarilo igrače dva tima. Svi igrači Gremija, uključujući i one na klupi za rezervne igrače skočili su na Mojzesa, a onda je situacija definitivno pukla na terenu. Krenule su da sevaju pesnice, igrači su se udarali i nogama, a potom je uletela i policija. Mojzes Barbosa je teren morao da napusti pod zaštitom organa reda, kako bi se situacija konačno smirila. Na kraju, kod domaćina su isključeni Lusijano, Pepe, Enrike i Miranda, a kod gostiju Edenilson, Mojzes, Kuesta i Praišedes.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara