Rajola u akciji: Super-Mario i Galata

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.20. | 14:48

Navodno je u pitanju dvogododišnji ugovor

Sprema se Mario Baloteli treći put da napusti Italiju. Prethodno je odlazio na Ostrvo (iz Intera u Mančetser siti, pa kao član Milana u Liverpul), međutim, sad je na pomolu nova destinacija. Turska i tamošnji gigant Galatasaraj.

Iako je prošlog leta došao u Brešu kao slobodan igrač i potpisao ugovor na tri godine, Super-Мario se neće zadržati na „Rigamontiju“ po okončanju ove sezone. Pogotovo ne ako Breša ispadne u Seriju B, a trenutno je prvi favorit kao poslednja na tabeli elitnog karavana. Njegova reputacija ne dozvoljava mu da karijeru nastavi u nižem rangu, a kako je to izvesno, već je krenuo da traži novu sredinu.

Izabrane vesti

Pomaže mu uticajni agent Mino Rajola. Prema saznanjima Gazeta delo sporta, Rajola je u pregovorima sa čelnicima Galatasaraja, prilično zagrejanim za angažman nekadašnjeg reprezentativca Italije. Navodno mu spremaju dvogodišnji ugovor, u koji će biti ubačena opcija nastavka saradnje za još 12 meseci, ako Mario bude na Bosforu igrao kako se od njega očekuje.

Zasad nema informacija koliko novca bi transfer koštao, mada nije isključeno da ga Breša pusti bez obeštećenja, kako bi se otarasila plate od 1.500.000 evra po sezoni, što je tako mali klub veliki izdatak. Naročito posle najave predsednika Masima Čelina da fudbal na Apeninima, samim tim ni primanja igrača, neće biti isti kao pre pandemije virusa COVID-19. U svakom slučaju, Čelino neće zatezati o očekuje se da ili pusti Balotelija po već opisanom scenariju ili u zamenu za simbolično obeštećenje.

Baloteli se posle neslavne epizode na Enfildu vratio u Milan na pozajmicu, zatim ga je Liverpul bez obeštećenja pustio u Nicu, u Francuskoj je igrao još za Marselj, da bi prošlog leta, na opšte iznenađenje, potpisao za Brešu i u njenom dresu dao pet golova na 19 prvenstvenih susreta.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara