Detalj iz utakmice u Abu Dabiju (©AFP)
Detalj iz utakmice u Abu Dabiju (©AFP)

Hardi se pokazao Kidu, Dončić igrao koliko je morao, Vulvsima prijao Abu Dabi

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 21:33

Mavsi sada idu na noge Realu u Madridu, Minesota ne igra sve do 14. oktobra

Košarkaši Dalasa i Minesote odigrali su i drugi susret u sklopu priprema u Abu Dabiju, baš kao i pre dva dana slavili su Timbervulvsi. Sada je rezultat bio 104:96 (29:20, 24:23, 28:27, 23:26).

Vulvsima je prijalo putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate, Dalasu pre povratka kući sledi put u Španiju gde će u utorak odigrati meč protiv Reala u Madridu.

Izabrane vesti

Minesota je bolje odigrala susret, mada se ni jedni, ni drugi nisu naročito proslavili. Dvojica trenera su svoje najveće zvezde koristili koliko su morali, da se ispoštuju organizator duela i navijači. Zbog toga većina startera praktično nije ni ulazila na parket u drugom poluvremenu.

Luka Dončić je danas odigrao dva minuta više nego u prvom susretu, a sada je skupio 18 poena (5/12 iz ire, 2/7 za tri), šest asistencija, pet skokova i dve ukradene lopte, kao i četiri izgubljena poseda. Za Mavse nisu igrali Kajri Irving zbog povrede leve prepone, Set Kari zbog prehlade, te Markif Moris zbog porblema sa levim skočnim zglobom. U njihovom izostanku dobro se pokazao Džejden Hardi pošto je bio najefikasniji igrač Mavsa sa 22 poena, uz osam skokova. Hardi pokušava da se kod nekadašnjeg asa izbori za minutažu u predstojećoj sezoni, ali pre svega za mesto u rosteru Dalasa.

Vulvse su do pobede vodili Karl Entoni Tauns i Naz Rid sa po 14 poena, dok je jedan manje ubacio Entoni Edvards koga nije bilo pre dva dana. Minesota je i danas već u ranoj fazi utakmice stigla do vođstva koje je čuvala do kraja. Danas je Dalas uspeo da učini završnicu interesantnijom pošto je gotovo potpuno istopio zaostatak od 18 poena iz druge četvrtine. Do te prednosti Minesota je stigla serijom 27:7 na kraju prve i početkom druge četvrtine. Dalas je ipak stigao na samo dva poena minuta (91:93), ali je zatim usledila serija 9:2 kojom su Vulvsi stigli ponovo do komotnijeg vođstva i praktično rešili pobednika.

Ekspedicija Minesote vraća se kući i sledeću pripremnu utakmicu igra tek 14. oktobra u Njujorku.


tagovi

Dalas MaveriksMinesota TimbervulvsNBA ligaLuka DončićKarl Entoni Tauns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara