Nikola Milutinov (©Star Sport)
Nikola Milutinov (©Star Sport)

Haos i u Atini: Ataman izbačen, Olimpijakos napravio brejk u finalu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 23:47

Nikola Milutinov dominirao sa dabl-dablom

Potpuna ludnica u Beogradu, haos i u Atini. Srpsko finale završava se za zelenim stolom službenim rezultatom 20:0 u korist Crvene zvezde koja osvaja novu triplu krunu, dok je u prvom meču bitke za titulu grčkog šampiona Olimpijakos napravio brejk i dobio Panatinaikos rezultatom 89:84 (19:17, 27:20, 20:19, 23:28).

Baš kao i u prvom okršaju ovih timova u Evroligi, Olimpijakos je iznenadio najvećeg rivala na njegovom parketu i to na krilima razigranog Nikole Milutinova! Srpski reprezentativac dominirao je protiv novog evropskog šampiona i zabeležio dabl-dabl sa 12 poena i 13 skokova, dok je Tomas Vokap bio najefikasniji sa 17 poena uz svih sedam pogodaka sa linije slobodnih bacanja, te pet asistencija.

Izabrane vesti

Najdžel Vilijams Gos je sa klupe doneo velikih 16 poena, dok je Kostas Papanikolau dopisao 11 poena i sedam skokova. Kendrik Nan sa druge strane nije imao svoje veče, pošto je šutirao 8/20 iz igre, a iako je ubacio 21 poen, to nije bilo dovoljno da se odbrani domaći teren. Matijas Lesor je meč završio sa 14 poena i osam uvhaćenih lopti. Kostas Slukas je bio raspoložen samo u odsudnim minutima meča, na kraju je ubacio 16 poena uz pet asistencija i pet trojki iz sedam pokušaja.

Utakmicu je obeležilo isključenje Ergina Atamana zbog rasprave sa sudijama. Turski stručnjak bio je jako nezadovoljan radom grčkih arbitara, o čemu je govorio i posle utakmice kada je zvanično tražio da u derbijima sa najvećim protivnikom pravdu dele strane sudije!


Olimpijakos je vodio najveći deo susreta, PAO je samo u drugoj četvrtini bio konkurentan, pa i tada samo nakratko jer je imao najveću prednost od samo tri poena. Gosti su posle rezultata 31:29 za PAO napravili seriju 11:0 i potpuno okrenuli meč u svoju korist, da bi na otvaranju drugog poluvremena sa još 19:4 došli na ubedljivih 14 razlike posle čega su imali potpunu kontrolu do kraja.

Zeleni su nekoliko puta uspevali da priđu na šest poena zaostatka, u poslednjim trenucima bilo je samo tri, ali je onda Tomas Vokap na sekund do kraja pogodio dva slobodna bacanja i stavio tačku na meč.

Drugi susret na programu je u petak od 20.30, a treći je zakazan narednog ponedeljka. Eventualni četvrti i peti meče inicijalno su zakazani za 12. i 14. jun.


tagovi

KK OlimpijakosKK PanatinaikosNikola MilutinovTomas VokapKendrik NanMatijas Lesor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara