Adam Hanga (©MN Press)
Adam Hanga (©MN Press)

Hanga pred potpisom za Huventud

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 23:49

Izvesni povratak Nikole Kalinića bi mogao da bude katalizator odluke Crvene zvezde da ne produži saradnju sa iskusnim Mađarom

Iako Adam Hanga u ugovoru sa Crvenom zvezdom ima opciju da saradnju produži i za narednu sezonu, sva je prilika da do toga ipak neće doći pošto se prema navodima španskog novinara Marka Mundeta, mađarski reprezentativac nalazi pred povratkom na Pirineje i potpisom za Huventud.

Zbog povrede šake, iskusni krilni igrač je propustio završnicu sezone u kojoj je pre peha bio jedan od standardnijih u timu Janisa Sferopulosa. Ipak, predsednik crveno-belih, Nebojša Čović je nedavno otkrio da status bivšeg asa Baskonije, Barselone i Real Madrida nije do kraja čist.

Izabrane vesti

"Hanga je povređen, ovih dana treba da se vidi kakva je situacija s tim. On ima ugovor još godinu dana, videćemo u razgovoru sa trenerom", neodređen je bio Čović po pitanju iskusnog Mađara.

Hanga je prošlog leta potpisao ugovor 1+1 sa Crvenom zvezdom, a klub ima rok za odlučivanje oko produžetka saradnje do 15. jula. Deluje da je odluku već doveo, a verovatno ista ima veze i sa sve izvesnijim povratkom Nikole Kalinića na Mali Kalemegdan, koji je sličnih igračkih karakteristika kao i Mađar.

Tokom svoje debitantske sezone u timu crveno-belih, Hanga je beležio evroligaški prosek od 8,0 poena, 2,9 skokova, 2,4 asistencije i valorizaciju od 8,2 na 26 odigranih utakmica

Uprkos problemima, kao što je prelom metakarpalne kosti koji ga je izbacio u poslednjem delu sezone i povredu kolena ranije, 35-godišnjak je uspeo da ove sezone osvoji trostruku krunu sa Crvenom zvezdom – trijumfovao je u Kupu, Superligi Srbije i ABA ligi.

Hanga je inače ranije kao primarni cilj izrazio želju da ostane u Beogradu.

Ponosan sam što sam letos potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, klubom sa dugom istorijom u kojem sam nekoliko puta nedeljno bio u prilici da igram pred 20.000 do 22.000 ljudi. Potpisao sam ugovor na 1+1 godinu, ali ništa nije sigurno. Da je samo na meni, ostao bih. Moja budućnost mnogo zavisi od toga šta će mi klub saopštiti, da li moja povreda utiče na njihovu odluku ili ne“, rekao je Hanga u razgovoru za mađarski „M1“.


tagovi

KK Crvena zvezdaAdam HangaHuventud

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara