Adam Hanga (©MN Press)
Adam Hanga (©MN Press)

Hanga počeo da trenira, možda bude u timu za Albu, Nejpir radio sa ekipom

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 17:52

“Ideja mi je da koristim igrače koji su 100 odsto spremni“, rekao je Janis Sferopulos

Crvena zvezda se vraća evroligaškim obavezama posle trijumfa u odličnom derbiju sa Megom u regionalnom takmičenju, sa idejom da se i u elitnom takmičenju vrati na stazu pobednika.

Trener Janis Sferopulos je svestan da će utakmica sa Albom biti dobra, ako ne i najbolja šansa za to.

Izabrane vesti

“Alba je tim koji ima dužinu, velika tela, igrače koji igraju dugo u Evroligi, mlade nade, Amerikance koji su došli da podignu kvalitet. Očekujemo da će svi da se vrate posle povreda. Igraće sa punim rosterom i bićemo fokusirani da od početka igramo dobro, da do kraja bude tako i da pobedimo, da se vratimo na put pobede“, rekao je Sferopulos i dodao:

“Biće teška borba, imamo trening sada, plus još jedan na dan utakmice, gde ćemo da sredimo sve detalje kako bismo bili spremni. Uz veliku podršku naših navijača nadamo se novoj pobedi“.

Dobra vest je da je Adam Hanga počeo da trenira.

“On radi sa ekipom, prvi put juče, ovo mu je drugi trening. U utorak je radio bez kontakta danas sa kontaktom. Videćemo kako se oseća fizički i da li ćemo ga staviti u tim u poslednjem trenutku. Ovo mu je prvi trening sa kontaktom, tako da je još rano da donosimo sud o njegovom stanju“.

Zdravstvena situacija sa Šabazom Nejpirom je takva da su ga leđa mučila prethodnih dana, ali on je bio na parketu i uredno trenirao.

“Šabaz je dobio udarac u leđa, imao je problema. Nije igrao poslednje dve utakmice, protiv Baskonije nije mogao, protiv Mege je bio upitan jer nije bio 100 odsto spreman. Ideja mi je da koristim igrače koji su 100 odsto spremni“.

Crvena zvezda je posle dva poraza u Španiji došla u tešku situaciju, nalazi se pri dnu tabele, sa dve pobede više od poslednjeplasiranih timova Albe i Asvela. Navijači zato sada očekuju pobedu.

“Mi smo veliki klub, zato svaki dan moramo da pobeđujemo. To i mi želimo, ali nažalost u Evroligi, pogotovo na strani, propustili smo neke šanse na kraju zbog detalja. Želimo da se podignemo, da igramo bolje, kako bismo popravili rezultate“.



tagovi

Janis SferopulosŠabaz NejpirAdam HangaEvroligaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara