Gudurić išao do 14, Bobi debitovao u Mavsima, klupa eksplodirala zbog Simonsove trojke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.19. | 09:30

Bez Nikole Jokića, Denver slavio

Marko Gudurić nastavlja da se nameće treneru Memfisa Tejloru Dženkinsu u pripremama za novu sezonu. Posle osam poena u debiju za tim iz Tenesija, levoruki šuter je podigao lestvicu i protiv novozelandskog sastava Skaj Sport Brejkersa ubacio 14 poena, uz gotovo nepogrešiv šut iz igre (6/7).

Memfis je, očekivano, slavio rezultatom 108:94, a Gudurić je na terenu proveo šesnaest i po minuta. Najefikasniji igrači u pobedničkom sastavu bili su Džeren Džekson i Grejson Alen sa po 18 poena. Džae Krauder je skupio 15 poena i pet skokova, dok je iza Gudurića bio Tajus Džons sa poenom manje. Brendon Klark je meč završio sa šest poena, ali i 12 skokova. Kod Skaj Sporta najbolji je bio novozelandski reprezentativac Kori Vebster sa 19 poena, osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti, te četiri ukradene i tri blokirane lopte. Nekadašnji igrač Cedevite Skoti Hopson je meč završio sa 16 poena, osam skokova i četiri asistecnije.

Izabrane vesti

Od srpskih igrača na parketu se našao samo još Boban Marjanović. Njegov Dalas nadigran je od Oklahome rezultatom 119:104, a Marjanović je na svom debiju za klub iz Teksasa odigrao devet minuta i pribeležio sedam poena, tri skoka i dve asistencije. Dalas je meč odigrao bez Luke Dončića, Kristapsa Porzingisa, te Dvajta Pauela i Džej Džeja Baree, pa su listu strelaca predvodili Džastin Džekson i Maksi Kleber sa po 14 poena. U pobedničkom timu dominirao je Šaj Gildžis Aleksander sa 24 poena, dok je Stiven Adams imao 17 poena.

Pobedom je pripreme otvorio i Denver Nikole Jokića, ali prve zvezde Nagetsa nije bilo na parketu. Tim iz Kolorada savladao je Portland sa 105:94, a dok je Jokić odmarao listu strelaca predvodio je Pol Milsap sa 14 poena. Džerami Grant je ubacio poen manje, dok su Malik Bizli i Monte Moris skupili po 12 poena. Vlatko Čančar je odigrao nešto manje od šest minuta i upisao dva poena i po skok i asistenciju. Glavnu reč kod Portlanda vodio je Mario Hezonja. Hrvatski reprezentativac prikupio je 12 poena, šest skokova i dva završna dodavanja za 20 minuta na parketu. Demijan Lilard i Si Džej Mekolum odigrali su po 15 minuta okruglo i za to vreme ubacili pet, odnosno sedam poena.

Veče u NBA pripremama obeležio je Ben Simons. Reprezentativac Australije bacio je klupu svoje Filadelfije u trans pošto je pogodio svoju prvu trojku! Ali, ona se i dalje ne računa kao prva u njegovoj NBA karijeri pošto nije u pitanju zvanična utakmica. Filadelfija je bio bolji od Guangdžou Long Lajons s ubedljivih 144:86, a Simons je meč završio s 21 poenom, osam skokova i sedam asistencija.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara