Aleksandar Grujin i Milija Vojinović (©MN Press)
Aleksandar Grujin i Milija Vojinović (©MN Press)

Grujin: Nema mesta egoizmu, hoćemo da pomognemo večitima; Vojinović: Dobro je što je KLS promenio stav

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 19:01

"Kao što i nalaže praksa u mom radu, pre eventualne promene termina, obaviću razgovore sa predstavnicima oba učesnika finala i videti njihov stav", rekao je direktor ABA lige za Mozzart Sport

Sastanak rukovodilaca ABA lige i KLS biće održan u četvrtak, a na njemu će se govoriti o mogućim rešenjima za termine finala dva takmičenja, što su za Mozzart Sport potvrdili Milija Vojinović i Aleksandar Grujin.

Direktor KLS kaže za naš sajt da u ovom trenutku nema mesta egoizmu i da je razgovor neophodan jer je u interesu srpske košarke.

Izabrane vesti

"Tačno je da ćemo u četvrtak imati sastanak sa ABA ligom koji smo mi inicirali. Možda je to trebalo da dođe od strane ABA lige, jer smo mi vođeni interesima srpske kosarke i nacionalnih timova postavili datume, ali zaista u ovom trenutku nema mesta bilo kakvom egoizmu. Mi smo spremni na kompromise kako bi smo pomogli i Zvezdi i Partizanu. Sastanak ce biti u poslepodnevnim satima. Mi smo spremni na kompromis jer je to u interesu kosarke, a mi nismo razmišljali samo o seniorima, već o svim mlađim selekcijama", poručio je Grujin za Mozzart Sport.

Nedugo zatim na poziv Mozzart Sporta javio se i direktor ABA lige Milija Vojinović koji je izrazio zadovoljstvo odlukom KLS da razgovara.

"Kao što sam mnogo puta već tokom proteklih dana rekao, u svim izazovnim situacijama tokom sezone, stava sam da samo otvorenom i iskrenom komunikacijom, možemo da dođemo najboljeg mogućeg rešenja. U tom svetlu, izuzetno mi je drago što je sada i KLS promenio svoju poziciju i stvari postavlja na taj način. Poziv koji je stigao predstavlja korak u dobrom smeru, a sigurno da ne bismo ni bili u ovoj situaciji da smo od početka razgovarali i da nije bilo jednostranih i isključivih odluka. Ipak, to je sada najmanje bitno", rekao je Vojinović za naš sajt i dodao:

"Važno je da sada i sa druge strane postoji želja da kroz razgovor pronađemo najbolje rešenje u interesu svih strana. Sada znamo i drugog učesnika finalne serije, samim tim, jasnu sliku i kanale komunikacije. Odnosno, kao što i nalaže praksa u mom radu, pre eventualne promene termina, obaviću razgovore sa predstavnicima oba učesnika finala i videti njihov stav".

FINALE SUPERLIGE SRBIJE

10. jun: Crvena zvezda - FMP

13. jun: FMP - Crvena zvezda

*16. jun: Crvena zvezda - FMP

FINALE ABA LIGE

12. jun: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda

14. jun: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda

17. jun: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet

*19. jun: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet

*22. jun: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda


tagovi

Aleksandar GrujinKLSKošarkaška SuperligaMilija VojinovićABA ligaKK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara