Rođer Grimau (©Starsport)
Rođer Grimau (©Starsport)

Grimau: Nismo dozvolili Zvezdi da igra kako zna kod kuće

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.02.24. | 23:19

„Zadovoljstvo je igrati u ovakvoj atmosferi, pobeda dobija na značaju kada se ostvari u ovakvom ambijentu“, kaže trener Barselone

Ni posle šest godina Crvena zvezda nije pronašla put i način da doaka Barseloni. I kada se činilo da se vraća u igru, da ima šanse nešto da promeni, katalonski klub bi dotegao u odbrani ili bi Dario Brizuela spakovao trojku i sve se vraćalo na pređašnje stanje. Tako je bilo kada je Rokas Giedraitis odustao od šuta za tri i kasnije Nemanja Nedović pokušao nemoguće, tako je bilo i posle trojke Džavontea Smarta.

Barselona je iskontrolisala utakmicu, dovolila je crveno-belima da igraju taman toliko da je ne ugroze. Dve vreme ih je držala na bezbednoj udaljenosti, nije im sopustila da prave velike serije. Što je možda i najvažnije, ni Milošu Teodosiću da se razigra. Maksimalno ga je limitirala, bio je bez poenetrskog učinka, upisao samo četiri asistencije i jedino je Džoel Bolomboj došao do svoje igre. Nemanja Nedović imao je jaku statistiku, no gro poena dao je kada je klub sa Malog Kalemegdana bio u velikom minusu.

Izabrane vesti

Za sve se pitala Barselona. Diktirala je tempo. Nametnula ritam koji joj odgovara i upisala 11. uzastopnu pobedu nad crveno-belima.

„Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu. I u odbrani u napadu. Kontrolisali smo utakmicu od starta do kraja, koja je bila zahtevna i bilo mi je zadovoljstvo da igramo u ovakvoj atmosferi. Pobeda tim dobija na značaju, jer je ostvarena u ovakvom ambijentu“, rekao je Rođer Grimau.

Trener Blaugrane hvali ambijent, ali on nije impresionirao igrače. Barem ne u tolikoj meri da počnu sa povlačenjem krivih poteza. U napadu je bezmalo svaki bio odmere. U odbrani je bilo grešaka, ali ne u dovoljnoj meri da bi Crvena zvezda prišla na posed zaostatka u finišu i zaista došla u priliku da ugrozi Katalonce.

„Nismo dozvolili Crvenoj zvezdi da igra kako zna i može kod kuće. Odigrali smo odličnu utakmicu, tražili smo dobre solucije u napadu tokom celog meču. Imali smo u određenim momentima probleme u odbrani, ali smo u napadu tražili dobra rešenja. Ovo je bila dobra utakmica Barselone, a ne loša Crvene zvezde“.

Barselona je zadržala drugo mesto, ima pet pobeda manje od Real Madrida i Rođer Grimau ne želi da gleda u daleku budućnost. Isključivo u blisku i do narednog rivala, a u Evroligi je to berlinska Alba.

„Raspored je toliko težak i ne mogu da zamislim bilo koju osim naredne utakmice. Ostalo ih je devet do kraja, mnogo timova je u igri i fokusiram se samo na sledeću. Ne gledam dalje od toga“.

Za prvog strelac tima u beogradskom okršaju, Darija Brizuelu, imao je samo reči hvale.

„Sjajna njegova utakmica, ne samo ofanzivno. Bio je dobar i defanzivam on je talentova igrač, postiže poene. Na ovoj utakmici je to činio uz odlične procente. Danas je sve radio, a način na koji je izlazio iz bloka, pa i skokovi pokazuju koliko je kvalitetetan“, završio je Rođer Grimau.


tagovi

EvroligaKK BarselonaKK Crvena zvezdaRođer Grimau

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara