Nemanja Nedović (©Star Sport)
Nemanja Nedović (©Star Sport)

Grčki mediji: Panatinaikos čeka 300.000 evra i ne da papire Nedoviću?

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 12:30

Konfuzija u transferu srpskog reprezentativca

Transfer Nemanje Nedovića u Crvenu zvezdu izazvao je veliku pažnju evropskih medija, ali i konfuziju na relaciji Atina - Beograd.

Grčka agencija SDNA piše da Panatinaikos još čeka od Crvene zvezde da plati 300.000 evra na ime otkupne klauzule za Nedovićevu slobodu, zbog čega se klub još nije zvanično oprostio od njega. Situaciju je zakomplikovala situacija oko Nedovićevog ugovora potpisanog prošlog leta. Tada je, piše SDNA, dogovorena saradnja na godinu dana uz automatski produžetak na još jednu sezonu ako Nedović odigra 28 od 34 utakmice Evrolige. Zbog suspenzije ruskih klubova srpski reprezentativac skupio je 26 od moguća 32 nastupa u elitnom takmičenju, pa je tako klub iz Atine smatrao da je pravosnažno ugovor produžen za sezonu 2022/23.

Izabrane vesti

Sa druge strane, agent Miško Ražnatović je u razgovorima sa upravo Panatinaikosa istakao da uslovi za produžetak ugovora ipak nisu ispunjeni, zbog čega bi Nedović u Crvenu zvezdu trebalo da se vrati kao slobodan igrač.

SDNA dalje tvrdi da Panatinaikos nije želeo da ulazi u pravni postupak oko ove stvari i poruka je od početka bila da Nedović može da ide gde želi, samo pod uslovom da se isplati pomenuta suma od 300.000 evra, pošto je ta klauzula potpisana pre godinu dana.

Crvena zvezda je u međuvremenu zvanično objavila transfer Nemanje Nedovića, međutim Panatinaikos ga još zvanično smatra svojim igračem. I, kako se ističe u tekstu novinara Jorgosa Zakasa, ne planira da pošalje Crvenoj zvezdi izlaznu dokumentaciju sve dok novac ne bude uplaćen. Srpski as je u međuvremenu objavio poruku na društvenim mrežama gde se zahvalio svima na prijemu, da se zaljubio u Panatinaikos, ali i da se iznenadio pričama da je na bilo koji način ucenjivao klub...

Srpski i regionalni šampion ima mogućnost da čeka Nedovićeve papire do početka nove sezone, tako da ovaj ovo pitanje nije hitno za klub u ovom trenutku. Crvena zvezda je sada blizu dogovora sa centrom Olimpijakosa Hasanom Martinom.


tagovi

Nemanja NedovićKK Crvena zvezdaKK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara