(©KK Granada)
(©KK Granada)

Granada po ugledu na Partizan organizovala utakmicu na otvorenom

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.08.24. | 14:10

Pred 6.000 navijača ispred gradske hale "Esplanade" savladan ekipa Petro de Luande iz Angole rezultatom 80:67

Trend koji je prošle sezone pokrenuo Partizan, sve se više i više "prima" na ostatak košarkaške Evrope. Od ranije se zna da će aktuelni šampion Evrope, Panatinaikos , 21. septembra organizovati prijateljski turnir "Pavlos Janakopulos" na istorijskom "Panatinaiko stadionu", mestu gde su začete moderne Olimpijske igre, dok su sinoć utakmicu pod vedrim nebom odigrale ekipe domaće Granade i Petro de Luande iz Angole.

Polako postaje tradicija da se prijateljski okršaji u predsezoni igraju na otvorenom. Lani je Partizan na Tašmajdanu ugostio bratsku Fuenlabradu, dok je sada Granada igrala pred 6.000 navijača ispred gradske kongresne hale "Esplanade".

Izabrane vesti

Utakmica je trajala do iza ponoći, ali i pored toga podrška nije jenjavala. Domaćin je na kraju slavio rezultatom 80:67, a najefikasniji je bio nekadašnji igrač Budućnosti Skot Bamfort koji je ubacio 14 poena. Dvocifren je bio i Džejkob Vajli, takođe jedno dobro poznato ime regionalne košarke i naturalizovani makedonski reprezentatibac koji se zadržao na 11 poena.

U ekipi afričkog šampiona se istakao Patrik Gardner sa dabl-dabl učinkom (11 poena, 12 skokova).



tagovi

GranadaACB ligaKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara