Čonsi Bilaps (©AFP)
Čonsi Bilaps (©AFP)

Gotovo: Bilaps pet godina u Portlandu

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.06.21. | 05:58

Ekipa iz Oregona dobila novog trenera, pomoćnika u Los Anđeles Klipersima

Trenerska vrteška "preko bare". Novog trenera dobio je Portland. Čonsi Bilaps prihvatio je petogodišnji ugovor s Trejblejzersima, javio je uvek dobro obavešteni NBA insajder Adrijan Vojnarovski. Zvanično predstavljanje obaviće se u utorak u gradu u Oregonu.

Dogovor uključuje timsku opciju za petu sezonu. Ovim potezom, Portland će pokušati da zadrži u svojim redovima najveću zvezdu Dejmijana Lilarda. Blejzersi su prethodnih godina igrali dva puta u polufinalu Zapada i jednom u finalu konferencije, ali tada su stali pred Golden Stejtom. Ove sezone, Lilard i drugovi stali eliminisani su u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije, a bolji od franšize iz Oregona bio je Denver Nikole Jokića. Nagetsi su slavili sa 4:2 u seriji.

Izabrane vesti

Utorak, 03.00: (1,50) Finiks (13,0) Los Anđeles Klipers (2,95)

Pre nego što su dali zvaničnu ponudu Bilapsu, Blejzersi su vodili istragu povodom seksualnog napada iz 1997. godine koji je uključivao i nekadašnjeg asa Detroit Pistonsa. Tada nije bila podignuta krivična prijava, ali je došlo do nagodbe u građanskom sporu.

Bilaps je sarađivao s odgovornim ljudima u Portlandu, a njegove izjave poklopile su se sa nalazima nezavisne istrage. Na kraju, Blejzersi nisu našli ništa kompromitujuće, tako da je dobio posao glavnog trenera Portlanda. On će pre svega imati zadatak da poboljša odbranu tim koja je prošle sezone bila jedna od najgorih u ligi.

Bilaps je igračku karijeru započeo 1997. godine, kada je kao treći pik stigao u Boston. Igrao je potom za Toronto, Denver (dva puta), Minesotu, Detroit (dva puta) Njujork Nikse i Kliperse. U šampionskoj sezoni (2003/04) bio je i MVP velikog finala. Njegov dres sa brojem jedan nalazi se na svodovima dvorane u Detroitu.



tagovi

Čonsi BilapsNBA ligaPortland Trejlblejzers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara