Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gori Goran, gori Majami

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.09.20. | 16:32

Mnogo se pažnje, s pravom naravno, daje Luki Dončiću ili Nikoli Jokiću, ali nikako ne smemo da zapostavimo Dragona koji sa 34 godine igra možda i košarku života

Kako igra Goran Dragić, kako igra Majami Hit u Orlandu, to je pravo uživanje.

Nisu mogli ni najveći navijači Majamija da se nadaju da će posle dve utakmice sa Milvokijem biti 2:0 u seriji, ali to je sve potpuno zasluženo. I ne možemo, a da u prvi plan ne stavimo Dragića, vođu tima uz, naravno, sjajnog Džimija Batlera.

Izabrane vesti

Mnogo se pažnje na ovim prostorima, s pravom, daje Luki Dončiću ili Nikoli Jokiću, ali nikako ne smemo da zapostavimo Dragona koji sa 34 igra košarku života. Zaista pleni na terenu i impresionira i igrom i brojkama u ovom plej-ofu. Možemo reći da u 12. sezoni NBA lige igra najbolje i najzrelije do sada. Ko je gledao Majami, jasno mu je o čemu je ovde reč. Takva energija, probijanje protivničke odbrane poput šila, šut, pregled igre, igra leđima čak, flouteri o tablu, uz sve to zajedništvo u ekipi… Hit je ekipa kojoj treba posvetiti pažnje, bez obzira kako se ova serija završila.

Malo brojki da upotpune utisak:

Dragić je u sinoć imao 23 poena, pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte uz šut za tri poena 4/8, dakle 50%. To mu je bio šesti vezani meč sa 20 ili više datih poena, sve u plej-ofu. Pre njega su tako nešto u istoriji Majamija uradili samo Dvejn Vejd, Lebron Džejms i Šakil O˙Nil.

"Mogu da kažem da je 34 samo broj. Osećam se odlično. Mnogo radim. Moji saigrači me čine boljim. Stavili su me na pravu poziciju. Osećam se sjajno, 34 je samo broj. Noge su mi u odličnom stanju i fenomenalno se osećam", bio je komentar Dragića posle prve pobede nad Milvokijem, a sigurno je da je sa 2:0 još zadovoljniji.

Čak i Džimi Batler koji je sposoban da na jednom meču ubaci 40 poena, gleda ka Dragiću kao lideru.

"Goran je osvajao titule na visokom nivou ranije. Dokazan je pobednik. On je lider ovog tima, i potrebno nam je da igra ovako kako igra. On to razume. Ja pratim njegov tempo, Bam takođe. Imamo grupu punu lidera. Svake druge večeri to mož da bude neko drugi".

Svestan je i sam Slovenac koliko dobro igra u ovom plej-ofu...

"Ovo nije moj prvi rodeo. Verovatno je ovo najbplja košarka koju sam ikada igrao u plej-ofu. Osećam se veoma komotno. Već sam iskusan, veteran. Znam šta da očekujem. To mi svakako pomaže da se dobro spremim".

Dragić jeste general Majamija, ali daleko od toga da ga ostali ne prate. Napravila se dobra hemija vođena dobro sa klupe, pa tako Majami igra pre svega fenomenalnu odbranu, timsku odbranu. U nekoliko navrata su potpuno zaključali Milvoki za koji znamo koliko je moćan sa sve moćnim Janisom Adetokunbom.

Dragićeva igra na liniji dodavanja je izuzetna, o defanzivnim sposobnostima Džimija Batlera nećemo da trošimo reči, na sve se nadovezao Adebajo, kao i Hiro, Robinson, Krauder, Olinik… Jednostavno, ne radi se ovde o timu nakrcanom velikim imenima, ali se radi o timu koji igra mušku košarku punim gasom.

Još je rano donositi neke zaključke, vrlo je moguće da će se Janis i ekipa vratiti rezultatski u ovu seriju, ali užitak u igri Dragića i odbrane Majamija je poseban. Vrelina gori, Goran gori sa 34 godine kao da je mladić od 25. Majami igra punim plućima, pa dokle dogura. Košarka je sa njima na dobitku, u to nema sumnje.

Snimak ispod uz komentar kolege Edina Avdića sve govori…



tagovi

Goran DragićDžimi Batler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara