Nikola Mirotić (©Starsport)
Nikola Mirotić (©Starsport)

Glasina koja je uzburkala Evropu: Mirotić na pregovorima, Monako sklapa evroligaški drim-tim?

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 11:48

Tu je već Majk Džejms, tu je Nik Kalates..

Informacije su oprečne, ali vest je takva da je uzburkala evropsku košarku. Francuski portal “Tribune47” objavio je da je Nikola Mirotić vrlo blizu dogovora sa Monakom, iako je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa milanskom Olimpijom.

Italijanima nije doneo ono što se očekivalo, ali Monako se nada da će u Kneževini uspeti. Zna se šta je klupski cilj: titula Evrolige. Zbog toga isti izvor navodi da bi 33-godišnji krilni košarkaš potpisao ugovor u stilu Kembe Vokera. Igrao bi samo elitno evropsko takmičenje, prvenstvo Francuske ne zanima toliko ni Monako, ni Mirotića.

Izabrane vesti

Sad, koliko u ovoj glasini ima istine? Teško je reći. Specijalizovani košarkaški sajt Basket News reagujući na vest piše – nije se uopšte pričalo o transferu.

Ali dok ne stigne zvaničan demanti spekulisaće se. Mirotić je prošle sezone u proseku beležio 16,9 poena, uz 5,7 skokova po utakmici. Takvi igrači uvek izazivaju pažnju.

Posebno kada imamo u vidu da bi u Monaku formirao tandem sa Majkom Džejmsom i letnjom pridošlicom Nikom Kalatesom. Da se smrzneš, posebno što je i sam Džejms od uprave tražio četvorku koja ume da šutne.

Nedostaje nam to već dve godine. Petr Korneli ima šuterski kvalitet, imao je neke dobre serije… U mojoj prvoj sezoni smo imali Vila Tomasa, on je bio priličnod obar, ali nismo ga zadržali… A samo je jedan Mirotić na tržištu”, govorio je Džejms u podkastu Basket Newsa još kada se spekulisalo da bi u Monako mogao da stigne Saša Vezenkov.

Ako želi da dođe – dočekaću ga raširenih ruku. Kod nas bi imao podosta otvorenih šuteva”.

Vezenkov je na kraju izabrao Sakramento Kingse. Sad čekamo Mirotića. On je inače prijatelj sa Džejmsom još iz vremena kada su zajednom bili u Nju Orelansu. Sa Kalatesom je delio svlačionicu u Barseloni.

A sva trojica zajedno? Za evroligaške uslove, kao Stef Kari, Klej Tompson i Kevin Durant svojevremeno u Golgen Stejtu.



tagovi

KK MonakoEvroligaOlimpija MilanoNikola Mirotić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara