Rokas Giedraitis (©Star Sport)
Rokas Giedraitis (©Star Sport)

Giedraitis: Doći će bolji dani, ne može ovako da bude 34 kola! Skor ne kaže ništa, ima vremena...

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 23:39

“Bio sam siguran da lopta ulazi, bio je dobar šut“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Vitorije)

Dočekali su navijači Crvene zvezde da vide Rokasa Giedraitisa u pravom svetlu. I to baš na parketu dvorane Fernando Buesa, na mestu gde je proveo tri godine svoje karijere, pre nego što je potpisao letos za crveno-bele.

Izabrane vesti

Litvanac je meč završio sa 24 poena (5/9 za tri), uz šest skokova i tri asistencija za 33 minuta na parketu. Pogodio je šut za izjednačenje, ne i za pobedu. Ali, dobile su pristalice Crvene zvezde najavu boljih dana za iskusnog šutera, pa i za Crvenu zvezdu koja u narednom kolu dočekuje poslednjeplasiranu Albu.

“To (skor prim. aut) je ništa, imamo vremena, samo treba da verujemo. Bili smo blizu u ovom meču, treba samo da verujemo u nas, da se borimo i sreća će doći, siguran sam. Ne može da bude 34 utakmica ovako“, nema dilemu Giedraitis.

Šta je falilo da onaj poslednji šut prođe kroz obruč?

“Nedostatak sreće. Bio sam siguran da lopta ulazi, bio je dobar šut. Pre toga, kada me je Kocar čuvao, pogodio sam preko njega. To je košarka“, kaže Litvanac i dodaje:

“Ideja je bila da ja uzmem šut, ali sam hteo malo lakši šut“.

Konačno je nekadašnji košarkaš Baskonije odigrao utakmicu dostojnu renomea sa kojim je došao na Mali Kalemegdan.

“Pokušavam da pomognem ekipi kako god mogu. Jeste mi samopouzdanje bilo u padu, ali sam strpljivo čekao tu utakmicu kada ću da proradim. Znam da mogu da pomognem timu da pobedi, trudim se. Žao mi je što smo ovo izgubili“.

Ne krije da mu je krivo što odlučujući šut nije ušao.

“Osećao sam se loše, kako mogu da se osećam. Želim da igram dobro, da pobeđujemo, ne da sedim na klupi. Ne volim kada izađem na teren i promašujem šuteve, to nije dobro“.

Da li je ovo signal da se vraća Giedraitis koga svi znaju?

“Nadam se, iskreno. Košarka je takva, nekada igraš dobro, nekad loše. Nadam se da je ovo moj momenat da uhvatim zalet za dalje. Bila je posebna utakmica za mene, bio sam ovde tri godine, ovde mi se rodio sin, to je normalno“.

Crvena zvezda je sada na 4-9, ali to ne brine Giedraitisa koji apostrofira da vera u tim znači i povratak na stazu pobednika.

“Mali detalji su odlučili pobednika. U prvom poluvremenu smo im dozvolili 52 poena, pogađali su neke teške, ali i otvorene šuteve. Na kraju su detalji presudili, nama fali malo sreće, ali i koncentracije. Moramo da nastavimo da verujemo u nas, da se vratimo na pobednički put, pre svega kod kuće, onda i na strani“.

Naredni meč Crvena zvezda igra u ponedeljak kao gost Megi od 18 časova.


tagovi

Rokas GiedraitisKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara