Džoš Gidi (Reuters)
Džoš Gidi (Reuters)

Gidi: Mislio sam da osvajamo zlato

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 20:46

"Morali smo da znamo da će praviti serije i da će se vratiti. Nismo se najbolje snašli sa njihovim naletom u trećoj četvrtini. Na mnogo stvari možemo da se vratimo i da se zapitamo šta bi bilo kad bi bilo. Realnost je, da je gotovo.”

Da se Australija plasirala u polufinale Olimpijskih igara, najveće zasluge za taj rezultat bi uz Petija Milsa imao Džoš Gidi. Sjajni plejmejker Čikago Bulsa je protiv Orlova demonstrirao kvalitete zbog kojih je sa razlogom kotiran kao jedan od najboljih mladih igrača u NBA ligi postigavši 25 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Samopouzdanje sa kojim je igrao 21-godišnji momak je zapanjujuće, a koliko je bio uveren da će sa svojom selekcijom pobediti vicešampione sveta pokazuju njegove reči posle antologijskog meča u kojem nije krio razočarenje konačnih ishodom. Očekivano, pošto je Australija dopustila da prokocka 24 poena prednosti.

Izabrane vesti

"Mislio sam da imamo sve da osvojimo turnir. I dalje verujem u to. Na ovakvim takmičenjima se sve svede na posed ili dva. Imate malo prostora za greške. Volim svoje saigrače i trenere. Svi su mnogo uložili u ovo. Zaslužili smo više, naši navijači su zaslužili više. Teško je znati da moramo da čekamo četiri godine do sledeće prilike”, rekao je Gidi.

Teško mu je sada da objektivno sagleda celokupnu situaciju. I da se sa njom miri.

“Uradili smo mnogo stvari dobro, imali veliku prednost. Morali smo da znamo da će praviti serije i da će se vratiti. Nismo se najbolje snašli sa njihovim naletom u trećoj četvrtini. Na mnogo stvari možemo da se vratimo i da se zapitamo šta bi bilo kad bi bilo. Realnost je, da je gotovo.”

Žao je mladom organizatoru igre pre svega što će sjajni Peti Mils otići u reprezentativnu penziju bez olimpijskog zlata (ima bronzu iz Tokija).

“Zaslužio je više. Na nama je bilo da mu pomognemo da ostvari ultimativni cilj i osvoji zlatnu medalju. Bilo da mu je ovo poslednja utakmica ili nije, dao je sve za reprezentaciju. Sve što je uradio nikada neće biti zaboravljeno. Pričamo o FIBA Petiju, jednom od najboljih ikada na ovakvim turnirima. Veoma sam srećan što sam igrao sa njim. Bilo je neverovatno iskustvo učiti od njega i biti pored momka takvog kalibra.”

Nastala je konfuzija pri kraju regularnog dela kada je Mils pogodio za izjednačenje. Klupa Srbije je zatražila tajmaut misleći da ga ima.

“Ne možete to da radite. Normalno je da kada pozovete tajm-aut, a nemate ga, da to nije dozvoljeno, ali ne želim da se bavim tim stvarima i šta je moglo da se desi ili šta je je trebalo da se svira. Utakmica se završila kako se završila, nismo bili dovoljno dobri, oni su bili bolji."

Neće po lepome pamtiti svoje prve Igre.

“Težak način da završim prvo učešće, ali srećom imam 21 godinu i još mnogo toga da pokažem. Biću spreman za Los Anđeles, bićemo tada mnogo zreliji kao grupa. Imamo veliki broj mladih igrača koji se probijaju. Bićemo spremni”, zaključuje Gidi.


tagovi

Džoš GidiPariz 2024košarkaška reprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara