Etore Mesina (Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)
Etore Mesina (Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Generalni menadžer Armanija: Blagoslov je raditi sa Mesinom, cilj nam je plasman u plej-of

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 18:03

"Već smo osovjili Superkup, a tu su još Kup i prvenstvo"

Milano čeka titulu već 36 godina u Evroligi. Tada su Olimpiju do titule vodili Majk D'Antoni i Riki Braun, a ovaj klub je od tada svega dva puta bio na Fajnal-foru. Đorđo Armani je 2008. godine kupio Olimpiju sa željom da je vrati na evropski vrh, ali mu to za sada ne polazi za rukom. Nižu se titule u Seriji A, ali u eliti nikako da se napravi iskorak.

Treneri su se menjali kao na traci, ali uspeh nikako da stigne. Kormilo ekipe 2019. godine preuzeo je Etore Mesina, on je 2021. posle 29 godina vratio Armani na Fajnal for, ali od tog momenta "manekeni" nisu bili konkurentni u Evroligi.

Izabrane vesti

S toga, deluje da je Armani ove godine postavio realnije ciljeve, a generalni menadžer tima Hristos Stavropulos kaže da je želja Olimpije da igra plej-of.

"Glavni cilj nam je da osvojimo italijansko prvenstvo. Već smo osvojili Superkup, a tu su još kup i liga. Što se tiče Evrolige, želimo da se plasiramo u plej-of. Nije lako, konkurencija je veoma jaka, sa timovima koji prave ogromne investicije. Svake godine je sve teže, ali naš cilj ostaje da igramo plej-of, pa što dalje doguramo, to bolje", počeo je Stavropulos.

On na dnevnom nivou sarađuje sa gospodinom Armanijem i Mesinom, pa je opisao kako izleda raditi sa njih dvojicom.

"Gospodin Armani je uvek blizu uz ekipu i obezbeđuje nam najbolje uslove za rad. On je osoba koja obožava košarku. Za mene je čast da radim za ovakvu organizaciju i da sarađujem sa jednom takvom globalnom legendom. Što se tiče Mesine, on poseduje ogromno iskustvo, veoma je organizovan i zahtevan. Uvek izvlači najbolje od svojih igrača i stručnog štaba i uvek uradi sve da ostvari najbolji rezultat. Radio sam sa mnogo velikih trenera, tako da verujte, blagoslov je što mogu da radim i sa Mesinom".


U Milano je ovog leta pristiglo osam košarkaša, i Grk od njih očekuje samo jedno:

"Moramo da budemo strpljivi, pogotovo kada tim promeni osam igrača. Ne možete da očekujete da sve dođe na svoje odmah i da se krene sa rezultatima na terenu. Želeli smo da sastavimo nešto mlađi tim, sa više energije i fizikalnosti. Videli smo da fizička sprema igra veliku ulogu u Evroligi, tako da smo to želeli da dodamo. Takođe, ideja je da igramo brže i sa više energije".

Dotako se Stavropulos i konferecnije i naveo tri tima koja vidi kao favorite za osvajanje Evrolige.

"Panatinaikos i Olimpijakos su prikipili dosta pažnje sa svojim transferima ovog leta. Podigli su nivo, a uz njih tu je i Fenerbahče, za koji mislim da ima veliku šansu da osvoji Evroligu. Sva tri tima imaju ono što je potrebno, jake rostere sa širokom klupom. Smatram da su korak ispred svih".

Za kraj, budući da ima ulogu savetnika Evrolige, oktrio je da će uskoro biti poznato u kom gradu će se održati Fajnal for, a jedan od kandidata je i Beograd.

"Mi savetnici i dalje posmatramo sve faktore jer odabir grada za Fajnal for nema veze samo sa finansijama, već sa uspešnom organizacijom. Moramo da budemo pažljivi, i dalje se vodi diskusija, ali uskoro će biti objavljeno gde će se održati Fajnal-for 2025. godine", završio je Stavropulos za grčki "ERT".


tagovi

Olimpija MilanoEtore MesinaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara