Sterling Braun (©Star Sport)
Sterling Braun (©Star Sport)

Generalna proba Partizan Mozzart Beta pred 35.000 ljudi

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.24. | 11:51

Mesto na kome su održane prve moderne Olimpijske igre spremno čeka košarkaški spektakl o kojem će se pričati

Pre nešto više od godinu dana svet su obišli zadivljujući snimci nesvakidašnje košarkaške utakmice između Partizan Mozzart Beta i Fuenlabrade. Imali su u Humskoj još ambiciozniji plan za ovo leto, da se na otvorenom terenu na Kalemegdanu odigra turnir u kojem su učešće uzeli atinski AEK i Pariz, ali su vremenske neprilike učinile da se ceo događaj premesti na Beogradski sajam što je imalo svoju draž.

Košarkaše Partizan Mozzart Beta sada čeka gotovo istorijski događaj, a to je prijateljska utakmica protiv Panatinaikosa (21.00) na mestu gde su održane prve moderne Olimpijske igre. na istorijskom Panatinaiko stadionu, poznatijem i kao Kalimarmaro.

Izabrane vesti

Za crno-bele biće to generalna proba uoči početka takmičarske sezone. Odigraće je pred, kako je najavljeno u Grčkoj, čak 35.000 gledalaca! Sve karte su rasprodate.

Ekipa Željka Obradovića je kao najavu velikog događaja u atinskom atletskom dvoru poražen od Efesa na Glifadi minimalnim rezultatom, a sličnu sudbinu doživeo je i Panatinaikos na istom mestu od Makabija iz Tel Aviva.

Zanimljiv je bio uvod u ceo turnir “Pavlos Janakopulos“. Sin nekadašnjeg predsednika atinskog giganta Dimitris Janakopulos je u obraćanju novinarima izjavio kako je njegov otac imao “više fotografija sa Željkom Obradovićem, nego sa njim“, implicirajući koliko je čuveni Pavlos voleo Željka sa kojim je pokorio Evropu više puta. Devetostrukog šampiona Evrope Janakopulos je takođe opisao kao “člana porodice“.

Grčki mediji pišu da je na stadionu Kalimarmaro sve spremno za košarkaški spektakl. Osim toga što su sve karte rasprodate i što se očekuju pune tribine, sve je učinjeno kako bi se predupredile nepredvidive vremenske prilike, pa je tako ceo teren pokriven zaštitom, za slučaj kiše.

Podsetimo, Partizan Mozzart Bet meč dočekuje bez kompletnog sastava zbog povreda Vanje Marinkovića, Ajzee Majka i Arijana Lakića, a naspram sebe imaće svoje bivše asove Matijasa Lesora i Joanisa Papapetrua.

Po završetku utakmice u Atini, crno-beli se vraćaju u Beograd i u sredu ih očekuje premijera protiv Borca Mozzart u Beogradskoj areni. Ulaz će biti slobodan.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaKK PanatinaikosŽeljko ObradovićDimitris Janakopulos

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara