Gavrilović pred Real: Kao protiv Barse i Himkija, samo još bolje

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.11.19. | 19:55

Verovatno neće igrati Davidovac, Derik Braun i dalje u specijalnom programu, ostali zdravi

Prevalila su košarkaši Crvene zvezde mnogo toga preko svojih leđa u poslednjih deset dana. U vremenskom intervalu od jedne sedmice crveno-beli odigrali su četiri utakmice, počev od Mege, pa Efesa i Himkija do Cibone u nedelju. Nije bilo lako, ali Zvezda je iz jako teškog perioda izašla sa tri pobede, što je podiglo raspoloženje pred veliki meč s Realom u Štark Areni.

Ono što je takođe važno jeste da je ekipa vođena Andrijom Gavrilovićem provela tri dana u Beogradu i tako imala dovoljno vremena da se oporavi i pripremi za još jedan spektakl u najvećoj dvorani na Balkanu.
"Posle tura od četiri utakmice u osam dana, sada smo već treći dan u Beogradu i možemo da se malo normalnije pripremimo. Igramo Evroligu protiv Reala, ne treba da trošim reči. Protivnik je na nivou poslednja tri protivnika koja smo imali ovde. Znamo kako želimo da igramo te utakmice, znamo da želimo da ih gradimo od dobre odbrane, pa onda i kontrolom ritma. Sa Realom taj recept važi više nego za Barselonu i Himki zato što je to tim koji tradicionalno dugo igra košarku u visokom ritmu sa mnogo šuteva za tri poena. Vrlo je rizično upasti i taj vrtlog bez kontrole. Mora da se gradi posed po posed i da se kontroliše", izjavio je Gavrilović.

Izabrane vesti

U istoriji neke pobede nad Realom su umele da budu ključne, kao što je pobeda košem Pere Antića na strani ili pobeda u Pioniru. Čini se da je dobra prilika da se dođe do pozitivnog rezultata?
"Sećam se toga iako tada nisam bio u Zvezdi. Ono što smo mi za nekoga u ABA ligi, to je Real za nas, znači ime koje motiviše i privlači publiku. Navijači su nam protiv Himkija dosta pomogli, osetili smo da su blizu pored nas. Nadam se da če i ovoga puta da bude tako. Utakmica protiv Reala je sigurno važna, nema šta i igrači to osećaju i znaju i sigurno je da će igrati sa jednom velikom željom".

Da li će biti izostanaka?
"Davidovac je pod znakom pitanja i za trening, ima bol u leđima i treba da ispratimo njegovo sstanje. Pored njegovog imena stoji znak pitanja, šanse su 50:50 da će zaigrati. Osim njega, Derik Braun još čeka dozvolu od lekara da se priključi timskim treninzima sa kontaktom. Ostali su zdravi".

Kako ste zadovoljni Kuzmićem i njegovim uključivanjem u ekipu, rad i utakmice?
"Vrlo sam zadovoljan iako i tu treba biti oprezan jer je on propustio dosta vremena, malo se, nije preuranjeno vratio, ali smo mu dozirali minutažu po utakmicama u prva tri pojavljivanja. Mislim da on dosta povezuje našu odbranu, dosta nam donosi u skoku u napadu i da ne govorim koliko moralno svojim osećajem pripadnosti pomaže ekipi. Treba biti oprezan jer nema neki kontinuitet tako da tu može da bude i nekih oscilacija u formi, ali sigurno je da sam za sada zadovoljan".

Kako ste generalno zadovoljni napretkom celog tima od kada ste preuzeli igrače?
"Već sam rekao, imali smo četiri utakmice u sedam dana i to nam je bilo teško, pa je i teško oceniti ekipu. Sigurno da je Himki bio jedan vrhunac te energije i želje, a Cibona je bila utakmica u kojoj po mom mišljenju nismo imali energiju koja nam je bila potrebna i ne želim da se pravdam, ali to je bila četvrta utakmica u tom nizu. Evo sada imamo dva utakmice kod kuće, Real i Igokeu u kojima možemo da se spremimo normalno i gde neće biti zamora koji se vuče od prošle utakmice, pa ćemo onda malo bolje i da ocenimo".

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara