Gavrilović: Nije mi prvi put da se nalazim u ovakvoj situaciji, ne moram da objašnjavam šta je Barselona

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.10.19. | 20:01

Dosadašnji pomoćni trener Crvene zvezde ističe da na meču neće igrati Kuzmić i Derik Braun, a da je Gist upitan

Nakon odlaska Milana Tomića sa klupe Crvene zvezde, „vruć krompir“ da vodi meč sa Barselonom u Evroligi zapao je dosadašnjem pomoćnom treneru crveno-belih, Andriji Gavriloviću. Klub sa Malog Kalemegdana će u četvrtak tražiti drugu pobedu u elitnom košarkaškom takmičenju u prilično zanimljivoj situaciji.

Bez obzira na sve, predvodnik stručnog štaba crveno-belih se nada da će njegova ekipa na ovom meču pokazati dodatnu energiju i da će uz pomoć vatrene publike u Pioniru uspeti da dođe do pozitivnog rezultata protiv Barselone.
„Pred sobom imamo utakmicu Evrolige koja nam pruža mogućnost da napadnemo i da, kao i svaku, probamo da uzmemo za sebe. Ne moram mnogo da objašnjavam šta je Barselona, koje su joj ambicije i kako je sastavljena. Bez obzira na sve to, mi u svakoj utakmici u Evroligi, pogotovo pred svojim navijačima, imamo dodatnu energiju i mogućnost da budemo agresivni. Juče smo počeli da se pripremamo za ovaj meč, a danas nastavljamo. Svesni smo da treba, pre svega mi u stručnom štabu, da pomognemo da se sve odradi maksimalno kvalitetno, da se igrači ujedine i da u kratkom vremenu ’slože svoje energije’ na pravi način i u istom pravcu. Verujemo da će publika to da prepozna i da nam, kao i uvek, da tu dodatnu energiju“, započeo je Gavrilović.

Izabrane vesti

Kaže da mu nije teško to što je u ovako nezgodnom momentu preuzeo palicu i da je spreman da sutra predvodi ekipu protiv Blaugrane.
„Ovo nije prvi put da se nalazim u ovakvoj situaciji. Iako nisam imao prilike da budem prvi trener cele sezone, imao sam priliku da stojim uspravno pored terena u nekim situacijama. Sigurno da to nije bilo na ovom nivou, ali kada neko radi ovaj posao, treba da bude spreman i da očekuje. Ja sam za to spreman i mislim da sutra ne bi trebalo da bude nekih velikih problema da se adapritam. Ponavljam, uz pomoć stručnog štaba, tima, kluba i neizostavnu pomoć publike“, izjavio je strateg crveno-belih.

O treneru Barselone, Svetislavu Pešiću, Gavrilović je imao samo reči hvale. Takođe je istakao da će veoma teško biti zaigrati protiv Barselone, ukoliko se ne pokaže adekvatna energija.
„Pešić ima toliko iskustvo i toliko stvari u vitrini. Velika mi je čast da igram protiv takvog trenera. Dugo sam u ovom poslu i kao pomoćni trener sam se sa Pešićem susretao kada je bio u Italiji, Rusiji i Španiji. Ono što je najvažnija karakteristika njegovih ekipa je čvrstina u odbrani, disciplina, bez improvizacija. Mi to znamo, spremamo se za to. Pored toga, igrači su jako ’skupi’ i kvalitetni, visoka je postava. Bez agresivnosti i energije, kao i kontrole, ne možemo da pariramo. Ako sve poklopimo, možemo da se nadamo“, rekao je Gavrilović.

Zdravstveni bilten nije preterano povoljan po ekipu Crvene zvezde pred meč sa Barselonom. Upitan je Gist, a izvesno je da neće nastupiti Ognjen Kuzmić i Derik Braun.
„Neizvestan je Gist, jer juče nije odradio kompletan trening. Kuzmić se vraća u tim i u rad na treningu, ali još nije blizu optimalne forme. Derik Braun trenutno ne trenira sa tim, jer je u procesu lečenja povrede i najmanje još par nedelja neće biti na raspolaganju. Takve su trenutne procene“, zaključio je šef struke crveno-belih.

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara