Gavrilović: Energija i napor na početku, ali tako mora 40 minuta...

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.19. | 00:03

„Moramo da podvučemo da je Barselona tim koji igra za najveći mogući cilj“, poručuje debitant na klupi srpskog šampiona

Andrija Gavrilović je večeras vodio prvi put Crvenu zvezdu u Evroligi, imao je težak posao posle odlaska Milana Tomića sa klupe crveno-belih, razdrmao je ekipu, ali se Barselona pokazala ipak kao preveliki zalogaj.

Ekipa Svetislava Pešića ide iz Beograda kao pobednik, ali činjenica je da je Gavrilović imao i neke dobre stvari da vidi u igri crveno-belih. Videćemo koliko će još sedeti na klupi Zvezde, a posle utakmice pričao je na različite teme.

Izabrane vesti

Pre svega o utakmici…
"Rekli smo ranije da je ovo specifična utakmica i da je protivnik Barselona. Zadovoljan sam kako smo počeli utakmicu sa energijom i naporom. U prvom poluvremenu smo bili odlični, ali tako se mora svih 40 minuta. Utakmica se promenila u drugom poluvremenu. Uvek postoje dva načina da se sve vidi. Prvo, Barselona je podigla agresivnost u odbrani, igrala je čvršće fizički. Imala je neke poene iz kontre, kao mi u prvom poluvremenu, to je bio ključ. Moram da kažem da je Barselona odličan tim sa vrhunskim trenerom. Želim da čestitam Pešiću, jer iako je delovalo da nisu dobri u jednom trenutku, brzo su odreagovali. Kori Higins je stigao iz CSKA Moskve, govorimo o veoma dobrom igraču i on je “pokupio” pet faulova zbog njihove grube odbrane. Moramo da podvučemo da je to tim koji igra za najveći mogući cilj", rekao je Gavrilović na konferenciji za medije.

Zbog čega nije igrao Bili Beron?
"Beron je posle utakmice u Tel Avivu otputovao u Ameriku uz saglasnost kluba, jer mu se rodio sin. On je doputovao juče, juče je bila sreda, a otišao je u petak. To je pet-šest dana putovanja, to je bilo prilično iscrpljujuće i stigao je pred trening. Nije trenirao, nije se spremao, spremali su se drugi igrači i to je razlog. Želim da mu čestitam rođenje sina, nismo ga “cepali”...".

Jedno pitanje se odnosilo minutažu Ognjena Dobrića.
"Pre svega, minuti na spoljnim pozicijama se dele. Mi imamo takvu raspodelu po ulogama, da se Dobrić nalazi na poziciji na kojoj su i Lazić, Perperoglu, Dženkins... Sigurno treba pratiti ko ima učinak i ko treba da bude na terenu. Neprijatno je pričati na taj način o pojedincima, ali mogu da vidim da je 17,5 minuta igrao Dobrić, Perperoglu 13 minuta, a Lazić 11 minuta. Logičnije je da neko od njih ne bude u rotaciji, da možda dobije se rezultat. Ne treba da se gleda ništa kroz simpatiju, ne mislim da se Perperoglu i Lazić manje "bacaju". Zavisi od učinka, igrači su sa različitim karakteristikama i dele minute. Drugog konkretnog razloga nema", zaključio je Gavrolović.

Nije bilo govora o tome da li će Gavrilović ostati na klupi Crvene zvezde, pa ostaje da se vidi kakva će biti odluka klupskog menadžmenta u narednim danima.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara