""
""

Gasol čeka Francusku: Jednom oni nas, jednom mi njih... Da vidimo ko će sad da bude bolji?

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.08.16. | 03:50

"U četvrtfinalu ne možete da očekujete slabog protivnika, posebno ako pogledate ko je sve prošao dalje. Zato sada moramo da odigramo bolje nego dosad, ili da bar zadržimo nivo iz prethodne tri utakmice"

Španska lekcija Argentini u poslednjem ispitu na kraju grupne faze bio je dovoljan da evropski prvak obezbedi drugu poziciju i mesto u četvrtfinalu. A tamo će Furiju sačekati - Francuska. 

Izabrane vesti

Biće to svojevrstan sudar dve prilično iskusne generacije, koje su obeležile jednu dekadu u evropskoj košarci.

Pred novi okršaj sa Trikolorima Pau Gasol najavljuje žestoku bitku, ali ne želi da se bavi prognozama ko bi mogao dalje.
„Francuska je ekipa koju odlično poznajemo, jer smo više puta igrali protiv nje. Biće to jako težak meč za oba tima. Pamtimo da su nas pobedili pre dve godine, na Mundobasketu, ali smo mi njih savladali prošle godine na Evrobasketu. Sada se sastajemo u izuzetno važnom meču, ali ne bih o mogućem ishodu. Sačekajmo da vidimo šta će se desiti“, umiruje strasti Gasol posle dve odlične partije Španije.

Ipak, nema ni trunku sumnje velikan svetske košarke da Furija mora da zadrži nivo igre iz duela sa pregaženom Litvanijom i preslišanom Argentinom.
„U četvrtfinalu ne možete da očekujete slabog protivnika, posebno ako pogledate ko je sve prošao dalje. Zato sada moramo da odigramo bolje nego dosad, ili da bar zadržimo nivo iz prethodne tri utakmice. Da igramo s mnogo intenziteta, brzo. Ako to ispoštujemo, imamo dobre šanse“.

Četvrtfinalni okršaji na programu su u sredu i noći sa četvrtkom.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rio 2016Pau GasolOI 2016košarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara