Velimir Gašić (Foto: MN Press)
Velimir Gašić (Foto: MN Press)

Gašić više nije trener Sutjeske

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 19:01

Promena na klupi u Nikšiću

Član druge ABA lige i crnogorski prvoligaš smenio je trenera Velimira Gašića, nezvanično saznaje Mozzart Sport. Na njegovo mesto postavljen je bivši igrač kluba iz Nikšića Darko Vujačić.

Nekadašnji saradnik Željka Obradovića i Duška Vujoševića u Partizanu preuzeo je Sutjesku leta 2020. godine, a sa klubom se rastao posle poraza od Milenijuma pretrpljenog minulog vikenda u 15. kolu crnogorskog šampionata (81:88). Na tabeli ABA 2 lige Nikšićani su sedmi sa učinkom 6-4, u domaćem prvenstvu tek peti sa 9-5.

Izabrane vesti

Gašić je karijeru počeo kao asistent u Partizanu, bio deo stručnog štaba koji je pre 30 godina osvojio titulu prvaka Evrope u Istanbulu. Radio je potom u Kikindi, predvodio Banja Luku, beogradski Radnički, tuzlansku Slobodu, Vojvodinu i Metalac, pre nego što se 2012. godine vratio u crno-bele redove i bio asistent Dušku Vujoševiću.

Tri godine kasnije ponovo je preuzeo tim iz Tuzle, da bi minulog leta stigao u Nikšić. Minule takmičarske godine je sa Sutjeskom ostvario četiri pobede u drugoj ABA ligi (9 poraza) i zauzeo pretposlednje mesto. Trebalo je da se u plej-autu bori za opstanak, ali je turnir četiri najslabija u ligi otkazan zbog pandemije.

Imao je daleko više uspeha u crnogorskom prvenstvu, gde je ligaški deo okončao na trećem mestu sa 17 pobeda i pet neuspeha.

Njega će naslediti bivši igrač Lovćena, Mornara i upravo Sutjeske Vujačić, koji je nakon igračke karijere radio u omladinskim selekcijama Crne Gore, a vodio je i Ulcinj i Vlazniju sa kojom je osvojio titulu u Albaniji pre sedam godina.


tagovi

KK SutjeskaVelimir Gašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara