""
""

Galata nekako preskočila Banvit, Dudin Efes pregazio Trabzon

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.02.15. | 20:06

Sem Novice svi Srbi upisali pobede, ali uz krajnje siromašne partije naših košarkaša...

Galatasaraj se mučio u većem delu utakmice, ali na kraju slavio na domaćem terenu protiv neugodnog Banvita rezultatom 87:79. Trabzon je dočekao Efes, ali je bio dovoljno gostoljubiv, te pretrpeo težak poraz od 26 poena razlike, Dudin tim je slavio ubedljivo – 97:71.

Dugo se lomio rezultat u Istanbulu. Galatasaraj je gubio posle prve četvrtine 18:15, da bi drugu dobio sa sedam poena razlike i na odmor otišao mirne glave.

Izabrane vesti

Međutim, ekipa Banvita se nebrojeno puta pokazala kao izuzetno nezgodan rival. Gosti su izašli na teren u drugom delu veoma agresivno i uspeli preokrenu rezultat jakom odbranom. Ipak kada je najviše trebalo, preuzeli su Jang i Karter, te uz pomoć Arslana, došli do pobede. Zoran Erceg je postigao osam poena i zabeležio dva skoka, dok je Vladimir Micov ubacio dva poena uz jedan skok. Obojica su odigrali daleko ispod svojih mogućnosti i standarda.

Efes je imao za nijansu lakšeg protivnika, ali je bio gost za razliku od Galate, pa se u Trabzonu očekivala teška utakmica i tesna utakmica. Ipak nije bilo tako. Milko Bjelica i Metju Džening su razbili domaće sa po 21 ubačenim poenom, pa Trabzon nije nikad ni dobio šansu da se vrati u meč. Već posle prvih 20 minuta je bilo evidentno da će gosti otići u Istanbul zadovoljni. Nenad Krstić je postigao samo dva poena uz četiri skoka. Novica Veličk​ović je imao bolji učinak sa šest poena i tri skoka, ali nije uspeo da svoj tim odvede do trijumfa.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran ErcegVladimir MicovTurskaNovica VeličkovićNenad KrstićGalatasarajEvropaDušan IvkovićAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara